Jeugdafdeling van 4 voetbalverenigingen gaan samenwerken

14 februari 2020 19:00


De besturen van Ulftse Boys, GWVV en NVC alsmede die van SDOUC hebben recent besloten om met ingang van het seizoen 2020/2021 samen te gaan werken op het onderdeel Jeugdvoetbal.


Begin dit jaar hebben delegaties van de vier verenigingen oriënterende gesprekken gevoerd over een mogelijke samenwerking met betrekking tot jeugdteams. De uitkomsten zijn als zeer positief en constructief ervaren. In februari 2020 hebben de besturen van Ulftse Boys, GWVV, NVC en SDOUC het besluit genomen om voor het seizoen 2020/2021 die samenwerking voor de jeugdteams daadwerkelijk vorm te geven.

Vanaf 2018 is een succesvolle samenwerking opgezet tussen de jeugd van Ulftse Boys, GWVV en NVC. Door toevoeging van de jeugdafdeling van SDOUC ontstaat er een brede jeugdafdeling. Eenieder is ervan overtuigd dat samenwerking in het jeugdvoetbal een goede en noodzakelijke keuze is. Vele argumenten liggen aan deze keuze ten grondslag, maar de belangrijkste is wel de zorg voor het behouden en zo mogelijk uitgroeien van volwaardige jeugdteams, zowel op prestatief als op recreatief vlak. De samenwerking voor de jeugdteams leidt er immers toe dat elke leeftijdsklasse met voldoende teams is vertegenwoordigd.

In de komende maanden worden verdere afspraken omtrent de samenwerking gemaakt. De besturen hebben, gezien het enthousiasme en positieve inbreng bij de leden van de technische commissies, het volste vertrouwen dat de uitwerkingen daarvan voor de zomervakantie 2020 zijn afgerond.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!