Routekaart amateurvoetbal competities - v.v. Ulftse Boys

Routekaart amateurvoetbal competities

4 februari 2021 20:15


Lees verder

De KNVB heeft laten weten dat door het coronavirus een 'normale' afronding van de huidige competities in het amateurvoetbal er niet meer in zit.

Wat nog wel mogelijk is voor de A-categorie dan wel B-categorie, is door de KNVB vastgelegd in de routekaart voor het amateurvoetbal. Bij deze routekaart speelt de onzekerheid rondom de ontwikkeling van het coronavirus evenwel de hoofdrol.
Klik hier voor de routekaart.

Categorie B
(Bij Ulftse Boys: jeugdteams en seniorenteams, met uitzondering van teams genoemd bij categorie A)

De competities van deze teams worden niet meer hervat. De KNVB probeert voor al die jeugd- en seniorenteams een KNVB Regio Cup op te zetten. Een kleinschalige regionale competitie waar alleen tegen clubs uit de directe omgeving wordt gevoetbald. De teams doen standaard mee aan deze KNVB Regio Cup tenzij zij zich hiervoor afmelden.

Categorie A
(Bij Ulftse Boys: Heren 1 / Samenwerkende jeugdteams JO19-1/ JO15-1 en JO13-1)

Voor de categorie A is er nog een kans om de eerder gestarte competities dit seizoen te hervatten. Daarbij is de insteek om de eerste seizoenshelft af te ronden, waarbij een beperkte promotie en degradatieregeling geldt. De competitie moet dan wel uiterlijk op 9 en 10 april kunnen beginnen. Dit scenario betekent dat begin maart het trainen in teamverband door het kabinet moet zijn toegestaan. Of dit realistisch is verwacht de KNVB eind februari duidelijkheid over te kunnen geven.

Mocht rond 23 februari a.s. namelijk blijken dat het kabinet besluit om niet af te schalen naar risiconiveau ‘ernstig’, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat. Teams uitkomend in de categorie A stromen in dat geval ook door naar de KNVB Regio Cup.


Klik hier voor het volledige bericht van de KNVB

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!