JO15 naar finale Achterhoek Cup

12 april 2022 14:30

Lees verder

De ST UB/GWVV/NVC/SDOUC/Etten JO15-1 heeft gisteravond (11 april) in de halve finale van de Achterhoek Cup met 2-0 gewonnen van Sp. Lochem JO15-1. Een geweldige prestatie van onze jongens en uiteraard ook van hun begeleiding.
Van harte gefeliciteerd met deze overwinning en nu op naar de finale.

De finale tegen Vorden JO15-1 wordt gespeeld op zaterdag 25 juni, aanvang 10.00 uur.
Plaats van handeling is ook dan het hoofdveld van VV VIOD op het sportpark Dichteren in Doetinchem.

Lees hieronder het verslag van de wedstrijd, opgesteld door John van der Kamp op de website van de Achterhoek Cup

JIP FISCHER EN BRAM TEUNISSEN SCHIETEN HUN TEAM NAAR JO15-FINALE.

Doetinchem – De tegenstander van Vorden JO15-1 in de Finale Categorie Jeugd Onder 15 is vanavond het combinatieteam uit Ulft geworden. Dit JO15-1 team met jeugdspelers van Ulftse Boys-GWVV-NVC-SDOUC-Etten won de 2e Halve Finale op Sportpark Dichteren in Doetinchem met 2-0.

In de eerste helft opende spits Bram Teunissen de score, na een uitstekende assist van Enes Öztürk. Deze aalvlugge buitenspeler stond ook aan de basis van de 2e treffer. Na zijn lange rush werd de bal door invaller Jip Fischer, na een scrimmage op de doellijn, het beslissende laatste zetje gegeven. Een verdiende overwinning van een team dat ook het meeste aanspraak kan maken om de Finale te spelen.

Beide teams begonnen enigszins gehavend aan de wedstrijd. Bij het team uit Ulft keken de spelers Nik van der Heiden en Zoy van de Pavert met een polsblessure de wedstrijd vanaf de tribune. Ook bij Sportclub Lochem waren drie spelers door allerlei omstandigheden niet inzetbaar. Trainer Perry van der Wal kon geen beroep doen op Marin Scheltens, Boris Boelens en Tijn van Beek. In de beginfase gaat de strijd gelijk op. Lochem vangt de tegenstander op, die niet echt gevaarlijk kan worden. Na een minuut of tien komt het Combinatie team uit Ulft steeds beter aan het voetballen toe en linksbuiten Enes Öztürk is een plaag voor de rechterflank van het team uit Lochem. In de 13e minuut valt dan ook de openingstreffer. Enes Öztürk is met bal binnen de 16 gedribbeld en geeft net op het juiste moment de bal zijdelings af naar Bram Teunissen. Voordat de verdediging en keeper Kjell Liet van Sportclub Lochem nog willen ingrijpen, ligt de bal in de touwen (1-0). Een voorsprong, die niet geheel onverwachts komt. Kansen krijgt het Combinatieteam uit Ulft hierna genoeg om de voorsprong zelfs te vergroten. Nadat Lochem keeper Kjell Liet een ingeschoten bal over de lat heeft getikt, raakt de bal de buitenkant van de paal uit de corner, die scheidsrechter Tom Giezen had toegewezen. Even later een schrikmoment voor de supporters uit Ulft en omstreken. Aanvoerder Nout Goes verliest de bal op eigen helft, en de bal springt voor de voeten van een Lochem-speler. De ontstaande situatie wordt tot opluchting van de supporters door de verdediging gecorrigeerd en een dreigende counter wordt tenietgedaan.

In het laatste deel van de 1e helft komt Sportclub Lochem steeds meer in balbezit en is nadrukkelijker op de helft van de tegenstander te vinden. Een afstandschot van aanvaller Hidde Kolkman is helaas een eenvoudige prooi voor doelman Stijn Tiecken, die vanavond een paar keer moet ingrijpen, maar niet echt op de proef wordt gesteld. De trainers Ted van de Pavert en Dion Robben hebben een solide verdediging geformeerd en de stugge verdedigers hadden goed grip op de aanvallers van Sportclub Lochem. Na wat extra tijd (i.v.m. blessure keeper Stijn Tiecken) stuurt leidsman Giezen de teams naar de kleedkamers.

Lochem geeft na de start van de 2e helft direct een signaal af, maar echte kansen blijven uit. Ulft springt in de geboden ruimte en ziet een schot op doel via de Lochem-keeper Liet naast het doel gaan. In de 47e minuut zet Enes Öztürk net over de middenlijn een rush met de bal in. Hij soleert om een paar tegenspelers heen en lijkt te gaan scoren. Met een uiterste krachtinspanning weet de doelman van Lochem en hulp van zijn medespelers de bal nog net voor de lijn te keren. Er ontstaat op de doellijn een scrimmage met enkele spelers, waar mee-gesprinte Jip Fischer de bal het beslissende zetje geeft (2-0). Alle spelers van Ulft omhelzen Enes Öztürk, die aan de basis stond van deze 2e treffer. Hij liet de complete Lochem verdediging zijn hielen zien na een geweldige rush.

Lochem lijkt verslagen, maar wil er nog alles aan doen om de tussenstand een beter aanzien te geven. Ook het inbrengen van een extra aanvaller (Adam Omar) levert trainer Perry van der Wal niet het gewenste resultaat op. Zowel Adam Omar als Hidde Kolkman zien hun pogingen geblokt door de verdedigers van Ulft. In de slotfase ontkomt het Combinatie Team nipt aan een tegentreffer. Een verkeerde terugspeelbal van Nout Goes loopt net goed af. Dan komt het verlossende eindsignaal en het gehele team, inclusief alles wat op de bank zit, vallen elkaar in de armen.

Het JO15-1 team met jeugdspelers van Ulftse Boys-GWVV-NVC-SDOUC-Etten wint met 2-0 van Spcl. Lochem JO15-1 en plaatst zich hierdoor voor de Finale.