Ulftse Boys ontvangt 1000 voetballers op toernooien

21 mei 2014 22:45


Jaarlijks organiseert Ulftse Boys jeugdtoernooien op 't Oerseveld. Dit jaar staat op zaterdag 24 mei natuurlijk weer het populaire Boefjestoernooi op het programma. Nieuw is het UB'51 Girls Tournament, een toernooi voor uitsluitend meisjes- en damesvoetbal dat op zondag 25 mei plaatsvindt.

In het toernooiweekend worden er maar liefst 1000 voetballers en voetbalsters en hun trainers/begeleiders verwacht. 80 teams van 28 verschillende verenigingen tonen hun voetbaltalenten op sportcomplex ’t Oerseveld. Ze strijden in zeventien poules om de ereplaatsen.

Op zaterdag is er het inmiddels bekende Boefjestoernooi. ’s Morgens spelen van 9.00 tot 11.30 uur de miniF- en de F-pupillen en een deel van de D-pupillen. ’s Middags vanaf 13.00 tot 15.30 uur is het de beurt aan de E- en het tweede deel van de D-pupillen.

Op zondag wordt de eerste editie van het UB’51 Girls Tournament gehouden. In de ochtend spelen de meisjes C, D en E. In de middag de meisjes B en de dames senioren. Door de opmars van het meisjes/damesvoetbal landelijk maar ook in deze regio denkt v.v. Ulftse Boys in een behoefte te voorzien. Dat blijkt uit ook het aantal inschrijvingen.

In iedere poule op zowel zaterdag als zondag zijn bekers te winnen voor de eerste drie plaatsen. Ondanks de strijd om de ereplaatsen staat het voetbalplezier voorop. De jeugdige voetballers stralen dat ieder jaar weer uit. Vanwege de verwachte drukte begeleiden vrijwilligers de bezoekers bij het parkeren van auto en fiets. Daarnaast is er voor vertier gezorgd in de grote tent op het terrein waar men terecht kan voor koffie, thee, een drankje en een lekkere hap. Tevens wordt tijdens de toernooien sfeermuziek gedraaid.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!