Ulftse Girls genoten van Holland Girls Cup

6 mei 2014 23:00


Op vrijdag 18 april was het zover, het weekend waar lang naar uit gekeken was brak eindelijk aan! De meisjes B en C + de dames 1 van Ulftse Boys deden mee aan een internationaal toernooi in Almere.

Met drie teams sterk hoopten wij onze kwaliteiten te laten zien tijdens het Holland Girls Cup-toernooi. Bij bekendmaking van de tegenstanders kwamen er bij iedereen toch al enige kriebels, want je speelt natuurlijk niet dagelijks tegen teams uit Spanje en Denenmarken! Met een hele stoet auto’s vol meiden met goede moed vertrokken we om 17:00 uur naar Almere.

Na een lange maar tevens goede reis kwamen we aan op onze bestemming. Na het inchecken bij de voetbalvereniging konden we onze accommodatie gaan bekijken. De accommodatie lag op ongeveer 15 minuutjes rijden van de voetbalvelden. Het was een moderne en grote school. Elk team had zijn eigen lokaal waar iedereen goed tot rust kon komen wat natuurlijk erg belangrijk was, want er stonden immers belangrijke wedstrijden op het programma! Na het arriveren op onze accommodatie stond er ons eerst nog een warme maaltijd te wachten, dit ging er wel in na een lange reis.

Na het eten, het bekijken van het gebouw en het klaarmaken van de kamers ging elk team zijn eigen gang. De twee jongste teams hebben veel plezier gehad in het gebouw met leeftijdsgenootjes terwijl dames 1 een bezichtiging bracht aan Almere. Na, voor sommige, een korte nacht werd iedereen om 07:00 uur gewekt. Na een stevig ontbijt vertrokken we naar de voetbalvelden waar we de rest van de dag verbleven. De kriebels begonnen te komen toen we veel buitenlandse teams zagen die er toch wel heel professioneel uit zagen.

Op de zaterdag speelde elk team in een poule haar wedstrijden. Op zondag waren de kwalificatie duels en de finalewedstrijden. Na een dag vol met voetbal waren wij snel tot de conclusie gekomen dat wij nog veel te leren hebben! De C- en de B-jeugd hebben nog wel redelijk tot goed gevoetbald. Helaas heeft de dames 1 alle wedstrijden op de zaterdag verloren. Kijkende naar de tegenstanders was dit ook niet anders dan reëel. De Spaanse tegenstanders voetballen in Spanje op een hoog niveau en krijgen zelfs betaald! Niet gek dat we daar dus van hebben verloren!

Na een dag voetbal vertrok iedereen weer richting de school voor een lekker bord met avondeten. Na het eten ging weer ieder zijn eigen gang. De volgende dag stonden er weer wedstrijden op het programma. Voor de B-jeugd (4e plek) en dames 1 (6e plek) werd er niet om een podiumplek gespeeld. Echter speelde de C-jeugd wel ergens om. Onder aanmoediging van de rest van de dames speelden ze een wedstrijd tegen ASC Waterwijk. Dit werd 0-0 waardoor er penalty’s genomen moesten worden, spannend! Toen de tegenstanders de eerste twee penalty’s mistten, werd de druk al iets minder. Na mooie goals van de meiden van Ulftse Boys mochten ze zich dan toch echt nummer 3 van meisjes onder 15 noemen. Een hele goede prestatie! Goed gedaan meiden!

Na de penalty’s was het al tijd om weer naar onze accommodatie te gaan. Iedereen ging snel inpakken en ook de ouders die terug zouden rijden arriveerden. Het leuke weekend was alweer ten einde en de terugreis stond op het programma. Al met al een heel leuk en leerzaam weekend. Er zijn veel leuke momenten beleefd, er is veel gelachen en er is leuk gevoetbald. Behalve het leuke gedeelte is het ook erg leerzaam geweest. De buitenlandse teams hebben laten zien dat het damesvoetbal een steeds hoger niveau krijgt!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!