Verslag weekend van de playbackshows

29 januari 2014 11:30


Het weekend van 17 en 18 januari stond de kantine van Ulftse Boys bol van de muzikale activiteiten. Op vrijdagavond werd de spits afgebeten door de senioren. Met als thema “back to the 80’s and 90’s” waren er een zevental fantastische acts uit die tijden voor deze feestavond ingevlogen. Ook de aankleding van de kantine was volledig gericht op het thema, wat veel sfeer met zich meebracht. Een feest van herkenning met geweldige muziek uit vroegere tijden!

Verslag senioren Verslag jeugd

Senioren
Door presentator Tonnie Kok werden de juryleden Stephan Fleming, Edwin Hoogerdijk en Milton Rijn aan het publiek voorgesteld. Zij gaven aan hoge verwachtingen van de acts te hebben. De eerste act van de avond werd ingeluid door het eerste elftal, dat (bijna) voltallig en met veel enthousiasme het nummer “To Brazil” van de Vengaboys vertolkten. De sfeer zat er door het optreden van het eerste elftal al vroeg en lekker in. Daarna was het de beurt aan het vierde elftal. Met het nummer “I’ll never break your heart” van de Backstreet Boys werden vele harten gestolen. Voor de zekerheid hadden de jongens hun eigen bodyguards meegenomen. Ze wisten immers niet hoeveel lieftallige (en mogelijk ook handtastelijke) fans er aanwezig zouden zijn. Het derde elftal was, als derde optreden, heel erg creatief geweest. Met een zelfgemaakte mix van Duitse schlagermuziek maakten ze er een feest van op het podium. De Mega Hossa Schlagermix zorgde voor een hossend, feestend en zingend publiek, dat uiteraard gepaard ging met een polonaise. Een origineel optreden. Het vierde en laatste optreden voor de pauze werd verzorgd door de Dames 1. Met het nummer “It’s raining men” van The Weather Girls spatte het plezier van de paraplu’s af! Geweldig gedaan, dames!

Na de pauze was het de beurt aan Ben ten Broek, dat met het nummer “Kleine keerltjes” van Ben Lukassen zorgde voor een moment van (jeugd)sentiment bij iedereen. Met veel gevoel en passie bracht Ben het lied over op het publiek. Door oude beelden van Ulft op de achtergrond was het optreden compleet. Ook het nieuwste elftal van de vereniging, het vijfde, kon deze avond natuurlijk niet ontbreken. Drie heren (Dennis Berends, Mark Feukkink en Kay Jansen) lieten zich zo lang schminken, dat ze de bühne opkwamen als Linda, Roos en Jessica. Er was sprake van “Ademnood” bij de jury; ze waren enorm onder de indruk van de metamorfose die de spelers hadden ondergaan. Datzelfde gold ook voor de laatste act van de avond, dat werd verzorgd door spelers van het zesde elftal. Wederom drie heren (Ronnie Bouman,  Bert van Zantvoort en Walter Heuberg) lieten hun vrouwelijke kwaliteiten zien met het nummer “Venus” van Bananarama. Ze maakten er een ware show van en ook zij hadden hun bodyguards meegenomen.

De derde prijs werd gewonnen door het vijfde elftal (Linda, Roos en Jessica) en de heren van het vierde elftal pakten de tweede prijs (Backstreet Boys). De jury was het unaniem eens over de winnaars van de avond, namelijk de heren van het zesde elftal.

De avond werd afgesloten met het danken van de jury en alle mensen die een bijdrage hebben gehad aan de organisatie. Ook het publiek werd bedankt voor hun komst. Het is een fantastische en bovenal gezellige avond geworden!

> Foto's van de playbackshow senioren:Jeugd
Op zaterdagmiddag werd de show nog eens dunnetjes overgedaan. Wederom traden de meest mooie en muzikale bands op. Het publiek, de spelers van de jeugdteams en hun begeleiders maar ook veel ouders, genoten van alle talentjes op de bühne.

De middag werd geopend door presentator Rob Weijl. Vol enthousiasme werden de juryleden voor de middag aangekondigd. Jolanda Rutjes, bij een ieder beter bekend als Jootje, Marcel Kolks, iedereen die mee geweest is op pupillenkamp kent hem en Marc Sollman, onze jeugdvoorzitter.

De eerstejaars van de D2 traden als eerste op als Party Squad met het nummer “Helemaal naar de Klote”. De toon was weer gezet door dit spetterende optreden. Vervolgens lieten de meiden D1 een mooie vertolking zien van de welbekende Cup Song. De meiden lieten zien dat er veel geoefend was, de bekers gingen allemaal tegelijk op het ritme van de song. De derde act was verassend staaltje samenwerking tussen de  jongens van de B1 en de C1, zij vertolkten samen met twee leden van de organisatie het welbekende Boyslied. Maar ook de Dolly Dots waren van de partij. In strak geaccentueerde kledij zetten de trainers van de D2 hun beste beentje voor. Een ander optreden waarbij veel zorg was besteed aan de aankleding was de sessie van de bijna onherkenbare spelers en trainers van de D3 met het nummer Azonto van Fuse ODG. De tweedejaars van de D2 deden het nummer Happy van Pharrel Williams. Hier liet de leadzanger een knap staaltje playbacken zien. De jongens van de D1 deden met een grote groep de Macarena, ook hier spatte het enthousiasme van af. Zodanig dat tijdens de pauze dit nummer nogmaals door velen werd herhaald.

Maar de overtuigende winnaars waren de meiden C1 met het optreden van Sister Act. Volgens de jury klopte aan dit optreden alles: de kleding, de dans, de zang en het enthousiasme spatte er gewoonweg van af. De tweede prijs naar meisjes D1 met de Cup song en derde prijs ging naar D3 met hun vertolking van Azonto. Bij de uitreiking van de eerste prijs aan de meisjes C1 leek het wel of het dak er af ging. Ze traden nog een keer op en vervolgens werd er nog een toegift gegeven, waarbij de meiden een staande ovatie kregen van het publiek

De traditie van een jaarlijkse playbackshow voor de jeugd en senioren is nieuw leven ingeblazen. De organisatie kijkt dan ook al weer uit naar de volgende editie in 2015! Namens de organisatie bedankt en tot volgend jaar.

> Foto's van de playbackshow jeugd:

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!