Ulftse Boys viert Sinterklaas in de kantine

5 december 2013 10:45


Vlak voor Sinterklaasavond kwam de Goedheiligman langs op 't Oerseveld. Een verslag met foto's.

Sinterklaas bij de Ulftse Boys, altijd weer een klein feestje. Ook dit keer weer. Ik, als volwassene, sta toch altijd weer verbaasd over de manier waarop Sinterklaas alles tot in de puntjes heeft geregeld. Die oude man lukt het ieder jaar weer om in een korte tijd alle kinderen te bezoeken; thuis, op de scholen, bij de verscheidene andere familieleden en/of opa’s en oma’s en ook nog bij de verschillende verenigingen waar kinderen groot en klein welkom zijn.

Deze keer werd het mij een stukje duidelijker hoe de Sint dat toch allemaal doet. Toen ik bij de Ulftse Boys aankwam zat de sfeer er al goed in. Er waren nog niet veel kinderen, maar de kinderen die er waren zaten al met smart te wachten op de goede Sint. Langzaamaan druppelden er steeds meer kinderen en ouders binnen. Ik denk dat de Sint al duidelijke instructies had doorgegeven aan de altijd weer drukke en vriendelijke en niet te vergeten vrijwillige medewerkers van de Ulftse Boys, want het was meteen duidelijk; kinderen op de stoelen en ouders aan de bar.

Terwijl ik me zo zat te bedenken dat die Sint ook overal aan dacht, kwamen er al zwarte Pieten binnen. Zij waren vooruit gestuurd door de Sint om te kijken of er geen verkeersopstoppingen waren en of de Sint wel makkelijk bij de Ulftse Boys aan kon komen. Deze Pieten hadden ook de opdracht om totdat de Sint er was de kinderen goed te vermaken. Nou ik kan je zeggen, dat hebben ze gedaan! Een echt poppenkastspel was er voorbereid door de Pieten en de kinderen (en stiekem ook de volwassenen, maar die zouden dat nooit zomaar toegeven) hebben ervan genoten! Ze gingen helemaal op in het spel en ik zou bijna vergeten dat wij er allemaal waren om die goede oude Sint te verwelkomen bij de Ulftse Boys. Gelukkig de Pieten niet.

Nadat de kinderen hun stemmen hadden warm gezongen en gesmeerd met de Ranja die ze werd aangeboden was het eindelijk zover, daar was hij dan; Sinterklaas de Goed Heiligman. Hij had zijn beste tabberd aangetrokken. Ook hetgeen wat er daarna gebeurde verbaasde mij weer. Nu weet ik natuurlijk wel dat Sinterklaas veel in zijn boek heeft staan, maar de dingen die die man allemaal weet… Er werd aan alle kinderen van de Ulftse Boys gedacht. Alle groepen moesten even naar voren komen. In de tussentijd zag ik enkele leiders al wat zenuwachtiger worden, want zij wisten van voorgaande jaren dat het zo ook hun beurt was. En dit jaar hadden ze niet zo goed hun Sinterklaasliedjes geoefend als andere jaren, maar ook dit wist de Sint. Of had hij gewoon genoeg van het gezang van de Ulftse Boys-leiders en inmiddels besloten dat zij het maar beter bij voetbal kunnen houden?!

Inmiddels waren er al weer wat Pieten weggestuurd om de weg naar de volgende afspraak te verkennen. Gelukkig had Sinterklaas nog wel even tijd om te blijven en ervoor te zorgen dat alle teams een zak met cadeautjes kreeg. Maar ja ook aan alle gezelligheid komt een eind en dat was ook deze avond het geval. Na deze avond weet ik één ding zeker als ik ooit een cursus tijdmanagement wil volgen dan weet ik wel bij wie ik dat moet doen.. Petje af voor de Sint en zijn Pieten (en hierbij reken ik nu voor het gemak ook maar even de vrijwilligers die die avond hebben geholpen) want in zo’n korte tijd het de kinderen zo naar de zin maken, dat kan niet iedereen!!

Kim Bannink Kleutersport

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!