Ulftse Boys F1 kampioen voorjaars seizoen 2016

Ulftse Boys JO9-1

2 - 0

DZSV F1

Competitie

F-pupillen zaterdag, F1, 3e klasse 16

Datum

14 mei 2016 10:30

Accommodatie

Sportpark Immerloo
Loostraat 22 A
6924AE
LOO GLD
tel. 0316-261164

Vanmorgen (zaterdag 14 mei) was het dan zover. De F1 kon een tot zover prima seizoen afsluiten door de laatste competitie wedstrijd te winnen en zo kampioen te worden in hun klasse. Tegenstander vandaag was DZSV uit Dinxperlo. De jongens waren gewaarschuwd omdat DZSV tot de één na laatste wedstrijd nog gelijk stond in punten met Ulftse Boys en dat deden ze vaak met mooi spel.

Het begin van de wedstrijd was voor de Ulftse Boys. Er werd prima gevoetbald, onder het toeziend oog van veel publiek die speciaal voor deze wedstrijd naar het complex was gekomen. De bal werd netjes rondgespeeld en kwamen er enkele kansjes. Echter de keeper van DZSV was in een prima vorm zodat enkele schoten van o.a. Mads, Sevki, Tjebbe en Guus werden gekeerd. Na de goede start kwam de wedstrijd wat meer in balans en DZSV was zeer gevaarlijk met hun voorwaartsen. De gasten hadden echter niet de juiste keus voor het doel zodat de grote kansen uitbleven. Tygo hoefde hierdoor niet veel in actie te komen in het doel. Hoewel het redelijk gelijkwaardig was kwamen de boys op een 1-0 voorsprong. Teun schoot de bal prima in achter de keeper van DZSV. Dit was tevens ook de ruststand.

Tijdens de gebruikelijke ranja werden er door John en Berry nog de puntjes op de i gezet zodat we hopelijk de tweede helft meer naar eigen hand gezet kon worden. Toch bleef de wedstrijd gelijkwaardig. Er werd door beide teams hard gewerkt en veel kansen kwamen er hier in eerste instantie niet uit. De gelijkmaker van DZSV hing toch ergens wel in de lucht, Maar door onder andere goed verdedigend werk van Mick en Kyan bleef de nul op het bord voor de gasten uit Dinxperlo. Echter kregen de boys ook nog een aantal kansen en één hiervan werd prachtig binnen geschoten door Sevki. 2-0. Dit was een prima stand, want zo lang was er ook niet meer te spelen. DZSV nam voor de tijd die er nog was het heft in handen en lieten een aantal grote kansen onbenut op minimaal de aansluiting en eventueel de gelijkmaker. Uit één van de tegenaanvallen had Luuk de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn schot ging in het zijnet. Spannend bleef het dus nog even, maar doordat de jongens hard bleven werken en strijden voor de winst werd deze ook binnen gehaald tegen een goede tegenstander. Na het laatste fluitsignaal was het kampioenschap een feit.

De kampioenen ontvingen een medaille, mooi kampioensshirt, ontvangst in de kantine met muziek, patat met een frikandel van de club en de dag werd afgesloten met een grote ronde in een huifkar door Ulft zodat het dorp wist dat er weer een kampioen in Ulft bij is.

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!