GSV '38 1 (zon)

3 - 1

7 augustus 2016 11:00

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Na een lange zomerstop is het eerste elftal van Ulftse Boys afgelopen week begonnen met de voorbereiding op het seizoen 2016/2017. Een seizoen waarin Ulftse Boys zal uitkomen in de 4e Klasse D na het mooie kampioenschap van afgelopen mei. De eerste vier trainingen zitten er inmiddels op, en op zondag 7 augustus stond ook de eerste (oefen)wedstrijd op het programma. Op het veld van Sc Silvolde werd geoefend tegen het naar de 3e Klasse gepromoveerde GSV’38 uit Giesbeek. Op de van Silvolde gekomen B-junior Mike van Gestel na stonden er geen onbekende namen in de basis: Jaap Bouman; Dirk Siemes, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Rick Bannink, Caz de Ruyter; Marijn van den Heuvel, Mike van Gestel en Jean-Pierre Luciana. Op de bank begonnen Dion Robben, Jochem Robben, Jules Branswyck en Hidde Vinkenvleugel.

In de openingsfase van de wedstrijd was het voor beide teams een beetje aftasten. Beide teams hadden slechts een aantal keer getraind, en ook voor beide teams was het de eerste wedstrijd van het seizoen. Sommige jongens moesten een beetje wennen aan de iets andere posities dan dat ze gewend waren, maar na een minuut of tien kwam er meer lijn in het spel van de ploegen. Het was voornamelijk GSV dat de bal had, maar de mogelijkheden waren er meermaals voor de Ulftse ploeg. Het elftal van trainer Patrick Visser benutte een aantal keer goed de snelheid van Jean-Pierre Luciana wat zorgde voor dreiging bij de derdeklasser. Door een aantal slordigheden aan Boys-zijde kregen de mannen uit Giesbeek zo langzamerhand ook enkele mogelijkheden. Bij een snelle uitbraak ging de linksbuiten van de rood-witten er vandoor en besloot zijn actie met een schot op de paal. Op slag van de ingelaste drinkpauze na een half uur krijg de ‘Boys’ een vrije trap op rand strafschopgebied. Caz de Ruyter nam plaats achter de bal en schoot via de handen van de keeper in de 30e minuut in het doel: 0-1. Na de drinkpauze was het GSV dat aandrong, maar Ulftse Boys dat via Jean-Pierre Luciana nog een kans kreeg. Zijn schot werd echter gekeerd, waardoor 0-1 ook de ruststand was.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud of GSV drong door via de linkerkant van de ‘Boys’, waarna een kluts ontstond en de rood-witten in de 47e minuut de gelijkmaker binnen konden tikken: 1-1. Na dit tegendoelpunt was er een lange periode waarin de mannen uit Giesbeek veel de bal hadden, maar Ulftse Boys via snelle counters de grootste mogelijkheden kreeg. In de slotfase van het duel brak een bekende voetbalwet de rood-wit-blauwen op, want als je zelf de kansen niet maakt… Eerst ging een steekbal binnendoor aan de rechterkant, waarna de aanvaller van GSV in de 81e minuut makkelijk zijn ploeg op voorsprong schoot: 2-1. Helemaal aan het eind van de wedstrijd kreeg de derdeklasser nog een vrije trap die via de rug van een verdediger voor het doel caramboleert en bij de tweede paal werd binnengekopt in de 89e minuut: 3-1.

Het was een nuttige oefenwedstrijd voor de mannen van trainer Patrick Visser, die zich nu gaan voorbereiden op de drie bekerwedstrijden die op 21, 23 en 28 augustus op het programma staan. Het eerste elftal wil de supporters bedanken die zijn komen kijken, en hoopt jullie snel weer te zien bij onze bekerwedstrijden!