Mannen, 1, Groep 2 61

21 augustus 2016 10:30

Veghel, J.T.M. van

Opstelling

Na de verloren oefenwedstrijd tegen GSV stond na weer twee weken trainen het eerste bekerduel van dit seizoen op het programma. Zondagochtend 21 augustus kwam AD’69 uit Aalten naar sportcomplex ’t Oerseveld. De gasten uit Aalten komen aankomend seizoen net als de ‘Boys’ uit in de 4e klasse. Vooraf was bekend dat AD een goede ploeg heeft en, mede door de degradatie uit de 3e klasse, tot de favorieten in de 4e klasse behoort. De thuisploeg trapte om 10:30 uur af met de volgende namen: Jaap Bouman; Dion Robben, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Rick Bannink, Caz de Ruyter; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank zaten Jochem Robben, Jules Branswyck, Michael Melissen en B-junior Wouter Kok.

De thuisploeg begon rustig opbouwend, misschien soms iets te afwachtend, aan de wedstrijd. Er werd langzaam gezocht naar gaatjes in de verdediging en ook AD zocht met snelle passes hun buitenspelers. Kansen werden nog niet gecreëerd, totdat doelman Jaap Bouman de tegenstander onbedoeld hielp. Een uittrap belandde rechtstreeks in de voeten van één van de AD-spitsen, deze nam de bal aan en schoof de bal in de 14e minuut oog in oog met de Ulftse doelman rustig binnen: 0-1. Na deze tegenslag kwam er een periode waarin de thuisploeg iets meer uit zijn schulp kroop. Dat resulteerde in een goede kans van Jean-Pierre Luciana, die de keeper omspeelde maar teveel naar buiten werd gedwongen om goed te kunnen afronden. De gelijkmaker viel niet veel later echter alsnog. Het was de 25e minuut toen Chiel Gerritsen strak en diep inspeelde op Jean-Pierre Luciana. Hij draaide weg bij zijn tegenstander, zette het op een lopen en schoot alleen voor de keeper de thuisploeg weer op gelijke hoogte: 1-1. De thuisploeg werd daarna iets sterker, maar ging met een flinke kater de rust in. Een kwartier voor rust haalde doelman Jaap Bouman een aanvaller van de gasten neer, pakte geel en de strafschop werd in de 31e minuut onberispelijk binnengeschoten: 1-2. Na een botsing moest Jaap Bouman niet veel later het veld verlaten, en kwam Michael Melissen hem vervangen in het doel. Hij kon niet voorkomen dat, na weer een eigen fout in de opbouw, AD in de 45e minuut er nog een doelpunt in kon prikken: 1-3.

Na de pauze moest alles scherper, en moest de ‘Boys’ op jacht naar doelpunten. Het eerste doelpunt viel echter toch weer aan de andere kant. Nadat er niet scherp door werd gedekt in de Ulftse verdediging was het in de 48e minuut weer een aanvaller van de Aaltense ploeg die er een bal in wist te prikken: 1-4. Na een aantal wissels bij beide ploegen begonnen de gastheren iets beter te voetballen en kwamen er enkele kleine mogelijkheden voor Roel Gebbinck en Jean-Pierre Luciana. Aan de andere kant hield Michael Melissen de groen-witten met enkele goede reddingen van meer doelpunten af. Het duurde vervolgens tot de 90e minuut voor er nog een keer gejuicht kon worden. Na een slim balletje van Roel Gebbinck belandde de bal voor de voeten van Caz de Ruyter die zo zijn doelpuntje meepikte: 2-4. Het eerste bekerduel kon zo niet in een overwinning worden omgezet.

De supporters die deze ochtend naar ’t Oerseveld zijn gekomen willen wij graag bedanken. Wij hopen jullie te zien bij onze tweede bekerwedstrijd, aanstaande dinsdag 23 augustus om 20:00 uur, in en tegen Gendringen. Hopelijk tot dan!