Mannen, 1, Groep 2 61

23 augustus 2016 20:00

Bleekman, E.B.G.M.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Nadat de eerste bekerwedstrijd tegen AD’69 uit Aalten teleurstellend was uitgedraaid op een 2-4 thuisnederlaag, kreeg de ploeg van trainer Patrick Visser twee dagen later alweer de kans om zich te revancheren. De tweede bekerwedstrijd stond op het programma en werd gespeeld in en tegen derdeklasser Gendringen. Deze goede ploeg heeft ons vorig jaar in de tweede ronde van de Achterhoek Cup met 1-2 uitgeschakeld en wist in de nacompetitie net geen plaats af te dwingen in de 2e klasse. Een mooie maar lastige wedstrijd dus. De volgende namen begonnen bij de ‘Boys’ in de basis: Jaap Bouman; Dirk Siemes, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Rick Bannink, Caz de Ruyter; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank namen Jordy Schepers, Dion Robben, Jochem Robben en Michael Melissen plaats.

In het begin van de wedstrijd was het voornamelijk Gendringen dat het balbezit had, maar in tegenstelling tot de wedstrijd tegen AD stond de verdediging nu sterk en werden er weinig grote kansen weggegeven. De gastheren werden voornamelijk gevaarlijk via hun rechtsbuiten die een aantal keer op snelheid er voorbij kwam, maar vaak was zijn voortzetting niet genoeg. De eerste echt grote kans was dan ook voor de ‘Boys’. Na een goede steekbal kon Rik Perloy alleen op de doelman af, maar hij schoot de bal wild over en naast het doel. Niet veel later was het toch de Ulftse ploeg die meer dan verdiend op voorsprong kwamen. In een overvolle ruimte vlak buiten het strafschopgebied wisten Roel Gebbinck, Rik Perloy en Rick Bannink elkaar makkelijk te vinden en haalde die laatste verwoestend uit. Via de onderkant van de lat vloog de bal in de 19e minuut als een streep het doel in: 0-1. De gasten bleven daarna goed voetballen en zorgden met de snelle voorhoedespelers voor veel gevaar voor de verdediging van de thuisploeg. Toch kon het elftal van trainer Patrick Visser de voorsprong niet tot en met de rust vasthouden. Na een verkeerde inspeelpass van Chiel Gerritsen, een ongelukkige trap van Geert Althoff en een vreemde curve waardoor Jaap Bouman de bal niet meer kon vangen, kon de spits van de thuisploeg de bal in het doel tikken: 1-1.

In de tweede helft opende de gastheren sterk, lieten ze het balletje sneller rondgaan en kwamen ze enkele keren gevaarlijk voor het Ulftse doel. De ‘Boys’ stelden daar aanvankelijk slechts enkele schoten van afstand tegenover die vaak over of naast het doel vlogen. Toch waren het de rood-wit-blauwen die in de 63e minuut opnieuw op voorsprong kwamen. Na een fantastische steekbal van Rik Perloy kon Jean-Pierre Luciana alleen op de doelman of, hij omspeelde de doelman en schoof de bal in het lege doel: 1-2. Ulftse Boys maakte het daarna de derdeklasser lastig door compact te blijven spelen, maar ook nu kon de voorsprong niet worden vastgehouden. Na een vermeende overtreding van Jaap Bouman wees de scheidsrechter na de stip, en vanaf daar bleef de speler van Gendringen in de 77e minuut uiterst koel: 2-2. In de slotfase waren er nog twee kansen, maar zowel Jochem als Dion Robben kon de bal er niet in krijgen.

Na een goede pot zijn wij tevreden huiswaarts gekeerd. Supporters, bedankt weer voor vanavond en hopelijk tot zondag bij de 3e bekerwedstrijd in Breedenbroek. Tot dan!