Mannen, 1, Groep 2 61

28 augustus 2016 14:00

Rootseler, R. van

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Op zondag 28 augustus stond ter afsluiting van het, mede door de hitte, pittige trainingsweekend de derde en laatste bekerwedstrijd op het programma op Sportpark ‘t Houtbroek tegen Ajax Breedenbroek. In Breedenbroek startten de volgende namen: Jaap Bouman; Geert Althoff, Dirk Siemes, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jules Branswyck, Caz de Ruyter, Dion Robben; Roel Gebbinck, Marijn van den Heuvel en Rik Perloy. Op de bank zaten Wouter Kok en Hidde Vinkenvleugel.

De mannen van trainer Patrick Visser begonnen scherp, wat al snel het eerste doelpunt opleverde. Het was middenvelder Caz de Ruyter die de ‘Boys’ in de 3e minuut met een schot op voorsprong zette na een assist van Rik Perloy: 0-1. De eerste treffer werkte bevrijdend, en het elftal kon daarna vrij gemakkelijk doordrukken. Rik Perloy verdubbelde na een assist van Caz de Ruyter al in de 6e minuut de voorsprong: 0-2. Het duurde vervolgens niet lang voor de gasten de definitieve nekslag al hadden gegeven. Het was namelijk de 8e minuut toen Rik Perloy zijn tweede doelpunt van de middag wist te maken op aangeven van Roel Gebbinck: 0-3. De thuisploeg kon er bijzonder weinig tegenover zetten en had het verschrikkelijk lastig met alle lopende mensen van de Ulftenaren. Om het feest compleet te maken, maakte Rik Perloy al in de 15e minuut zijn derde doelpunt met een schot dat houdbaar leek: 0-4. De ‘Boys’ walste in de beginfase over de tegenstander heen, met het gevolg dat na een kwartier het duel al beslist was, en aanvaller Rik Perloy een onvervalste hattrick achter zijn naam had staan. In het tweede kwartier van de wedstrijd kwamen de gastheren iets vaker gevaarlijk bij het doel van Jaap Bouman. Er werd hard op de vuisten van Jaap Bouman geschoten, een voorzet werd nog maar net weggewerkt en een kopbal ging nipt over. Het laatste kwartier voor rust was weer voor de gasten. Na een goede inspeelpass van Chiel Gerritsen vond Roel Gebbinck in de 31e minuut het net: 0-5. Niet veel later werd de score verder omhoog getild na een rake kopbal van Dirk Siemes uit een corner van Caz de Ruyter: 0-6. De koek was daarmee nog niet op, want in de 43e minuut wist Roel Gebbinck nogmaals te scoren na de derde assist van Caz de Ruyter: 0-7.

In de tweede helft kon de ‘Boys’ niet verder doordrukken en begonnen de hitte en de vermoeidheid een grote rol te spelen. Het baltempo ging een aantal niveaus terug, en sommige spelers kwamen amper meer vooruit. Daarnaast ging ook de thuisploeg compacter spelen, waardoor de ruimtes om te voetballen steeds kleiner werden. Het mooiste moment van de ‘Boys’ in de tweede helft vond in de 62e minuut plaats. Met een invalbeurt van ruim een half uur maakte B-junior Wouter Kok zijn officiële debuut in het eerste elftal. Er gebeurde in dat laatste half uur niet heel veel meer, wel maakten de gastheren uit een counter in de 68e minuut nog de eretreffer: 1-7.

Wij willen de supporters bedanken voor hun komst. Het was een goede overwinning na een zwaar weekend waarin we ons goed hebben kunnen voorbereiden op de competitie. In de beker zijn we op doelsaldo tweede geworden achter poulewinnaar AD’69. Wij hopen volgende week zondag om 14:00 uur iedereen weer te zien in Angerlo bij onze openingswedstrijd in de 4e klasse D tegen Angerlo Vooruit. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Eugene Arentz.