Roenhorst, G.B.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Na de knappe overwinning in de eerste speelronde uit bij Angerlo Vooruit, stond op zondag 11 september het eerste thuisduel van het seizoen 2016/2017 op het programma. De tegenstander op Sportcomplex ’t Oerseveld was RKPSC uit Pannerden, de club die twee jaar geleden ook bij de ‘Boys’ in de competitie zat en tweede werd. De basisopstelling was op één positie gewijzigd ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd. In de basis stonden: Jaap Bouman; Dirk Siemes, Thom Wassink, Jordy Schepers, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank zaten Dion Robben, Michael Melissen, Jules Branswyck en Hidde Vinkenvleugel.

Het begin van de Ulftse formatie was niet sterk. Het elftal speelde onrustig, leed veel balverlies en verloor veel duels. Het was dan ook niet gek dat het eerste doelpunt uiteindelijk werd gemaakt door de gasten. Een diepe bal werd door de ‘Oerse’ verdediging niet goed op waarde geschat, en de bal kon in de 13e minuut worden binnengeschoten: 0-1. Het elftal van trainer Patrick Visser leek wakker geschud en werd direct een tandje feller. Voor het doel van de gasten ontstond dreiging en het duurde ook niet lang voor de gelijkmaker viel. In de 20e minuut was het Caz de Ruyter die met een mooi passje Rik Perloy vond, hij rondde bekwaam af: 1-1. Niet veel later kwam de thuisploeg, niet helemaal zo bedoeld, zelfs op voorsprong. In de 24e minuut belandde de bal na een aanval bij aanvoerder Geert Althoff, zijn voorzet was zo strak dat de bal ineens het doel in vloog: 2-1. Lang konden de gastheren hun voorsprong niet vasthouden. Uit het niets stonden twee aanvallers van RKPSC in de 30e minuut oog in oog met doelman Jaap Bouman. Het eerste schot kon worden gekeerd, maar de rebound van de tweede aanvaller belandde wel in het Ulftse doel: 2-2. Met nog een kwartier te gaan in de eerste helft waren beide ploegen op zoek naar een voorsprong om mee te gaan rusten. Het duurde tot de 36e minuut voor die voorsprong werd gevonden. Na een slim balletje van Rik Perloy was het Caz de Ruyter die de bal beheerst in het doel schoot: 3-2. De aftrap van RKPSC was vervolgens nog maar nauwelijks genomen, of de gasten konden de bal alweer uit het doel halen. In de 38e minuut vond het duo Rik Perloy en Caz de Ruyter elkaar voor de derde keer in dit duel. De assist kwam op naam van Caz de Ruyter, en Rik Perloy schoot het leer achter de Pannerdense doelman: 4-2. Dit was na een spectaculaire eerste helft ook de ruststand.

In de tweede helft werd er lange tijd veel strijd geleverd, maar was het voetbal niet altijd even hoogstaand. Over en weer volgende er enkele mogelijkheden, maar deze werden aan beide kanten niet benut. Het duurde tot de 70e minuut voor het publiek weer eens kon juichen. Rik Perloy speelde in op Rick Bannink, waarna de middenvelder zijn houdbaar lijkende schot in het doel zag vliegen: 5-2. Ondanks enkele mogelijkheden in de laatste twintig minuten wist de ‘Boys’ niet meer te scoren, en was dus de eindstand al bereikt.

Door de ruime overwinning heeft het elftal van trainer Patrick Visser na twee duels nog de volle buit en is het één van de drie koplopers in de 4e klasse D. Wij willen graag het publiek bedanken voor de steun tegen RKPSC. In verband met de kermis in Drempt is onze volgende wedstrijd, tegen HC’03, al op zaterdag 17 september om 18:00 uur op ’t Oerseveld. Tot dan!