Heijmans, H.J.T.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Na de overwinning in en tegen Kilder van vorige week en de midweekse overwinning op Halle in de Achterhoek Cup, reisde Ulftse Boys met een goed gevoel af richting Beek. Daar stond op zondag 2 oktober de topper in de 4e klasse D op het programma. Na vier wedstrijden stond de thuisploeg namelijk aan kop met 10 punten, kort daarachter stonden de gasten uit Ulft met 9 punten op een gedeelde tweede plaats met v.v. Doetinchem. Door enkele lichte blessures startte de ploeg van trainer Patrick Visser in de volgende formatie: Jaap Bouman; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank namen Geert Althoff, Dirk Siemes, Dion Robben, Michael Melissen en Hidde Vinkenvleugel plaats.

De bezoekers startten goed aan het duel, en creëerden al in de eerste vijf minuten twee goede mogelijkheden. Echter kreeg Rik Perloy de bal ook twee keer net niet goed mee waardoor hij niet tot een doelpoging kwam. Na deze eerste mogelijkheden hield het spel van de ‘Boys’ lange tijd niet te over, en moest Thom Wassink ook nog eens gewisseld worden met een blessure. De thuisploeg had het beste van het spel, wonnen vaak de tweede bal en leken een stukje scherper. Van tevoren was er geweest voor de lange mensen van ’t Peeske, maar toch werden er veel corners en vrije trappen weggegeven. Via hun lange mensen werden ze gevaarlijk, maar doelpunten konden voorkomen worden door Jaap Bouman en zijn verdedigers. Vanuit een snelle counter werd de thuisploeg tien minuten voor rust echter verrast. Jean-Pierre Luciana ging ervandoor, en kon alleen nog worden gestopt met een overtreding. In het strafschopgebied betekende dat een penalty, die Roel Gebbinck in de 34e minuut koelbloedig verzilverde: 0-1. De gastheren leken aangeslagen, en de voorsprong kwam voor de rust niet meer in gevaar.

In de rust moest trainer Patrick Visser al voor de tweede keer wisselen na een nieuwe blessure. Het spel werd er allerminst slechter van, de gasten kwamen juist heel sterk uit de kleedkamer en domineerde het de wedstrijd. Na al enkele goede kansen gemist te hebben, wist de ‘Boys’ de voorsprong in de 68e minuut te verdubbelen. Het was Rick Bannink die met een heerlijk balletje Jean-Pierre Luciana wist te bereiken. In een één tegen één duel omspeelde hij de doelman en schoof hij de bal rustig in het doel: 0-2. Na dit doelpunt ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Hierbij gaven ze veel ruimte weg, en daar wisten de aanvallers Rik Perloy, Jean-Pierre Luciana en Roel Gebbinck wel raad mee. Nadat ’t Peeske een aantal keer een derde tegentreffer kon voorkomen, was het in de 80e minuut wel raak. Na de tweede assist van Rick Bannink wist Roel Gebbinck ook zijn tweede treffer van de middag te maken: 0-3. Na dit doelpunt was de overwinning veilig gesteld, en liet de ‘Boys’ de teugels een beetje vieren. De thuisploeg kon daardoor in de 91e minuut nog een eretreffer maken: 1-3.

Door de knappe overwinning op ’t Peeske deelt Ulftse Boys de koppositie met v.v. Doetinchem. Wij willen het publiek bedanken en hopen jullie volgende week te zien op ’t Oerseveld. We spelen dan om 14:00 uur de derby tegen de groen-witten uit Etten. Tot dan!