Mannen zondag, 1, 4e klasse D

16 oktober 2016 14:00

Kesoglu, E.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Een week na de overwinning in de derby tegen v.v. Etten ging Ulftse Boys als medekoploper van de 4e klasse D op zondag 16 oktober op bezoek bij s.v. Loil, dat de achtste plaats in de competitie bezette. De ploegen kenden elkaar nog van twee jaar geleden. Destijds leverde het treffen tussen beide ploegen een 1-1 gelijkspel, en keerden de Ulftenaren dus met één punt huiswaarts. Om minstens een zelfde resultaat mee naar huis te nemen begon de ‘Boys’ met de volgende namen aan de wedstrijd: Jaap Bouman; Geert Althoff, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank zaten Dirk Siemes, Thom Wassink, Dion Robben, JO17-speler Wouter Kok en Hidde Vinkenvleugel.

In het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat de mannen van trainer Patrick Visser in dit duel geen cadeautjes zouden krijgen. De thuisploeg begon ontzettend fel aan de wedstrijd en gunden de rood-wit-blauwen geen enkele ruimte om te voetballen. De ‘Boys’ had al vroeg in het duel geluk dat de bal niet op de stip ging na een actie van doelman Jaap Bouman. De enige Ulftse kansen voor rust, een paar afstandschoten, werden makkelijk gepareerd of gingen over en naast. De gastheren werden steeds dreigender via de vele hoekschoppen die ze kregen, en het was eigenlijk wachten tot s.v. Loil op voorsprong zou komen. Dit gebeurde nog net binnen het half uur. In de 29e minuut belandde de bal bij de rechtsback van Loil, zijn voorzet vloog echter zomaar over Jaap Bouman heen in het Ulftse doel: 1-0. Heel even leek het erop dat de ‘Boys’ besefte uit welk vaatje er getapt moest worden. Het balletje ging sneller rond, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Aan de andere kant wisten de groen-witten zelfs hun voorsprong te verdubbelen. In de 36e minuut mocht één van de spitsen uit Loil vogeltje vrij inkoppen, na een voorzet van hun linksback: 2-0. Voor rust wist Ulftse Boys de schade niet meer te herstellen.

In het begin van de tweede helft probeerden de Ulftenaren meer druk te zetten naar voren, in de hoop snel een aansluitingstreffer te maken. De gastheren daarentegen lieten de ‘Boys’ komen, en gokten in de counter op de definitieve klap. Deze kwam er al vroeg in die tweede helft. In de 57e minuut mocht de aanvoerder van de thuisploeg zomaar een steekbal door het midden geven. De steekbal werd ontvangen door één van de aanvallers, die vervolgens makkelijk om doelman Jaap Bouman heen wist te gaan en de bal in het doel wist te schuiven: 3-0. Ulftse Boys speelden hierna een verloren wedstrijd. Klein lichtpuntje in deze wedstrijd was het competitiedebuut van Wouter Kok in het eerste elftal. In de 75e minuut werd de eindstand bereikt, nadat de bal geheel vrijstaand binnengeschoten werd: 4-0. In het laatste kwartier waren er nog wat kleine kansjes, maar deze werden niet benut door onder andere Rick Bannink en Roel Gebbinck.

Door deze ruime nederlaag is het elftal van trainer Patrick Visser weer koploper af. Geluk bij een ongeluk zijn de gelijke spelen van v.v. Doetinchem en VIOD, waardoor de ‘Boys’ nog altijd mag hopen op de eerste periodetitel in de 4e klasse D. Wij willen het publiek bedanken en hopen jullie op zondag 30 oktober te zien op ’t Oerseveld. We spelen dan om 14:00 uur thuis tegen VIOD uit Doetinchem. Tot dan!