Ulftse Boys pakt eerste periodetitel na overwinning op VIOD

30 oktober 2016 14:00

Hup, O.G.H.

Opstelling

Op zondag 30 oktober stond voor Ulftse Boys de achtste speelronde op het programma in de 4e klasse D. Dit was tevens de speelronde waren de eerste periodetitel gepakt kon worden. Ulftse Boys was daarvoor afhankelijk van koploper v.v. Doetinchem, en moest zelf winnen in een onderling duel met VIOD om voor die ploeg te blijven. Het beloofde dus een spannende middag te worden in deze klasse. De gasten van deze zondag, VIOD uit Doetinchem, zijn twee jaar op rij gedegradeerd en behoren tot één van de titelkandidaten in de 4e klasse D. De ‘Boys’ bestreden de Doetinchemmers met de volgende spelers: Jaap Bouman; Geert Althoff, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank zaten Dirk Siemes, Dion Robben, Thom Wassink, Jules Branswyck en Hidde Vinkenvleugel.

De thuisploeg begon sterk aan het duel, en kreeg dankzij de snelle spitsen al snel enkele mogelijkheden. Ook het middenveld en de verdediging begonnen scherp en stonden kort op elkaar waardoor er voor de bezoekers bijna geen doorkomen aan was. Al binnen tien minuten wist de ploeg van trainer Patrick Visser enkele kansen te creëren. Eerst werd Rik Perloy door de Doetinchemse doelman gestuit, en niet veel later ging Jean-Pierre Luciana te makkelijk naar de grond en kreeg hij, terecht, geen penalty mee. VIOD probeerde het wel, maar werd eigenlijk alleen gevaarlijke dankzij een paar lange ballen. Jaap Bouman keepte echter attent en voorkwam groter gevaar. Omdat ook de ‘Boys’ niet bij machte waren om tot veel vloeiende aanvallen te komen, werd het een magere eerste helft. Het was dan ook niet gek dat de rust werd opgezocht met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft kende iets meer kansen, maar ook toen was het voetbal van beide kanten niet van hoogstaand niveau. De spanning die op en om het veld merkbaar was, maakte veel goed op ’t Oerseveld. De gasten van VIOD kwamen wel gevaarlijker uit de kleedkamer, en raakten al snel in de tweede helft twee keer het aluminium. Eerst was het de rechtsachter die met een schot op de kruising voor gevaar zorgde, en niet veel later wist één van de geheel vrijstaande Doetinchemse aanvallers de bal via de paal naast het Ulftse doel te koppen. Ulftse Boys trok na deze kansen vaker ten strijde richting de VIOD-goalie, maar kon zelden echt gevaarlijk worden. Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg echter alsnog een strafschop, nadat de keeper van VIOD een overtreding had gemaakt in het strafschopgebied. Roel Gebbinck ging achter de bal staan, en schoot in de 77e minuut onberispelijk binnen: 1-0. In het laatste kwartier opende VIOD de jacht op de gelijkmaker, werd er veel strijd geleverd en werd er maar liefst achter keer geel getrokken door de scheidsrechter. Het was billenknijpen voor het thuispubliek, maar na ruim negentig minuten bleek de strafschop van Roel Gebbinck genoeg voor een minimale overwinning op een concurrent.

Toen uit Doetinchem ook nog eens het goede nieuws kwam dat buurman GWVV de koploper op een gelijkspel had gehouden, barstte het feest helemaal los. Als promovendus heeft de ‘Boys’ de eerste periodetitel gepakt, en daarmee ook een plaats in de play-offs voor promotie! Wij willen het publiek bedanken en hopen jullie volgende week zondag weer te zien. We spelen dan om 14:00 uur in Gaanderen tegen VVG’25. Tot dan!