Mannen zondag, 1, 4e klasse D

6 november 2016 14:00

Philippo, Eric

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Een week nadat de ‘Boys’ de eerste periodetitel wist te winnen na een mooie overwinning op VIOD, stond op Sportpark de Pol in Gaanderen de negende speelronde in de 4e klasse D op het programma. De gastheren van deze zondag, VVG’25, wisten zich vorig jaar te handhaven in deze klasse, en dus stond deze wedstrijd voor het eerst in drie jaar weer eens op het programma. Voor aanvang van dit duel stond de thuisploeg op de dertiende plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Patrick Visser met de volgende spelers aan de wedstrijd: Jaap Bouman; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Caz de Ruyter, Geert Althoff; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank zaten Dirk Siemes, Dion Robben, Harm Keuben, Wouter Kok en Hidde Vinkenvleugel.

Zoals wel vaker het geval is geweest dit seizoen begonnen de rood-wit-blauwen ontzettend zwak aan de wedstrijd. Het leek alsof de Ulftenaren het feestje om de periodetitel nog in de benen hadden, want de thuisploeg was op alle fronten scherper. Het duurde dan ook niet lang voor de Gaanderense ploeg de score wist te openen. In de 11e minuut verloor Thom Wassink de bal, en werd de harde en lage voorzet simpel binnengetikt door de spits van de thuisploeg: 1-0. Ulftse Boys probeerde zich daarna op te richten en wat kansen af te dwingen. Dit lukte echter alleen via enkele afstandschoten, die de doelman van de thuisploeg vaak losliet. Het spel werd er naarmate de eerste helft vorderde niet beter op, maar toch werd de stand tien minuten voor rust gelijk getrokken door de koploper. Jean-Pierre Luciana werd hardhandig naar de grond gewerkt in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Middenvelder Roel Gebbinck benutte het buitenkansje en schoot Ulftse Boys zo in de 35e minuut weer naast VVG’25.

De tweede helft was ook lange tijd niet om aan te zien. De strijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld, wat er voor zorgde dat er weinig grote kansen te noteren vielen. Bij kleine uitbraken van de thuisploeg stond doelman Jaap Bouman echter continue op de goede plek om gevaar te voorkomen. Pas in het laatste kwartier werd de wedstrijd echt boeiend en werd het duel dan ook beslist. Net toen de ‘Boys’ wat beter in de wedstrijd kwam, was het de thuisploeg die in de counter weer op voorsprong wist te komen. In de 75e minuut ging een steekbal tussen Chiel Gerritsen en Jesse Rijntjes door, en scoorde de invaller van VVG met een laag schot: 2-1. De Ulftse koploper leek gebroken, en kon weinig meer creëren. Pas in de ultieme slotfase wisten de bezoekers het duel volledig te kantelen. Na een goede pass van Jesse Rijntjes was het Rik Perloy die in de 90e minuut uit de draai raak schoot en de stand gelijktrok: 2-2. Het feest voor de tricolores was helemaal compleet toen de Gaanderense doelman de laatste bal van de wedstrijd weg wilde werken en tegen Jean-Pierre Luciana aan schoot. De bal stuiterde vlak voor de doellijn, maar Jean-Pierre Luciana was doorgelopen om in de 94e minuut alsnog de winnende treffer binnen te tikken: 2-3.

Door deze miraculeuze ontsnapping behoudt het elftal van trainer Patrick Visser de koppositie in de 4e klasse D. Wij willen het publiek bedanken en hopen jullie allemaal volgende week zondag weer te zien op ’t Oerseveld voor de derby tegen GWVV. Tot dan!