Roenhorst, G.B.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Op zondag 13 november stond voor de meeste mensen in ‘Oer’ en Varsselder weer de mooiste wedstrijd van het jaar op het programma. De derby tussen koploper Ulftse Boys en buurman GWVV werd gespeeld op ’t Oerseveld. De Ulftenaren hadden vorige week alle geluk van de wereld met hun overwinning in de slotseconde op VVG’25, en zouden vandaag echt uit een ander vaatje moeten tappen om ook in de derby de sterkste te zijn. Aan de aftrap stonden de volgende spelers: Jaap Bouman; Geert Althoff, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de drukbezette bank zaten Dirk Siemes, Thom Wassink, Dion Robben, Marijn van den Heuvel, Jules Branswyck en Hidde Vinkenvleugel.

De thuisploeg begon ontzettend scherp aan de wedstrijd, zaten overal kort bovenop en lieten zien dat er voor de bezoekers deze middag geen eer te behalen viel. Nadat de eerste mogelijkheden nog konden worden gekeerd was het in de 6e minuut van het duel wel raak. Uit een scrimmage, die ontstond na een scherpe hoekschop, maakte Chiel Gerritsen met een harde knal de openingstreffer: 1-0. Gesteund door de vroege voorsprong ging de ploeg van trainer Patrick Visser op zoek naar meer doelpunten. De mannen van GWVV daarentegen waren overdonderd, en het duurde dan ook niet lang voor de score verdubbeld werd. Na een goede actie en een scherpe voorzet van Rik Perloy, werd de bal in de 14e minuut door een GWVV-verdediger in het eigen doel gegleden: 2-0. De ploeg uit Varsselder begon langzaam iets meer druk te zetten, maar kreeg daardoor al snel de deksel op de neus. Caz de Ruyter stond met een splijtende pass aan het begin van een perfect uitgevoerde counter. Hij zette Jean-Pierre Luciana daarmee vrij voor de keeper, en oog in oog met de doelman wist de Ulftse aanvaller in de 20e minuut raak te schieten: 3-0. Na deze derde treffer nam de koploper gas terug, en een momentje van onoplettendheid bezorgde GWVV in de 43e minuut een strafschop. De aanvaller van de bezoekers liet Jaap Bouman kansloos en zette daarmee de ruststand op het scorebord: 3-1.

In het begin van de tweede helft had de ‘Boys’ het even lastig met het druk zetten van GWVV, en gloorde er nog hoop voor de bezoekers. Deze hoop werd echter in de 59e minuut aan diggelen geschoten door Jean-Pierre Luciana. Hij tikte een voorzet van Rik Perloy binnen en maakte zijn tweede doelpunt van het duel: 4-1. De marge werd echter gauw weer teruggebracht naar twee, nadat de ploeg uit Varsselder voor de tweede keer een strafschop wist te benutten: 4-2. Het spel golfde op en neer, maar dichter bij kwamen de geel-witten niet meer. In de slotfase wist de thuisploeg zelfs nog verder uit te lopen. De derde strafschop van de middag was in de 81e minuut een koud kunstje voor ‘nummer 10’ Roel Gebbinck: 5-2. Het slotakkoord was, op aangeven van Jean-Pierre Luciana, voor de sterk spelende Rik Perloy. Hij schoot een teruggelegde bal in de 85e minuut hard binnen: 6-2.

Dankzij deze geweldige overwinning in de derby blijft Ulftse Boys aan kop in de 4e klasse D, en is het gat met de middenmoot vergroot tot tien punten. Wij willen het aanwezige publiek weer bedanken voor hun komst. Zondag 27 november is de volgende wedstrijd, we spelen dan weer een kraker, uit bij nummer vier v.v. Doetinchem. Tot dan!