Heggeler, P.H.H. ten

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Na een vrij weekend, maar met de mooie 6-2 zege op GWVV in de derby nog vers in het geheugen, stond er voor de trots koploper wederom een mooi affiche op het programma. Het moest namelijk in de elfde speelronde op bezoek bij één van de drie achtervolgers, v.v. Doetinchem. Die ploeg bezette voor dit weekend de vierde plaats op de ranglijst, met een achterstand van drie punten op de ‘Boys’. Het was voor de ploeg van trainer Patrick Visser dus zaak om die voorsprong in ieder geval niet weg te geven, en misschien wel uit te breiden. Dat ging het proberen in de volgende opstelling: Jaap Bouman; Geert Althoff, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Thom Wassink en Rik Perloy. Op de bank namen Dirk Siemes, Dion Robben, Jules Branswyck, Omar Osman, en Hidde Vinkenvleugel plaats. Jean-Pierre Luciana was geschorst.

De thuisploeg begon fel aan het duel en probeerde de Ulftse ploeg vroeg onder druk te zetten. Daarin slaagde de ploeg gedeeltelijk, want het werd via lange ballen wel dreigend, maar niet echt gevaarlijk. Na een minuut of tien begonnen ook de bezoekers steeds beter in de wedstrijd te komen, en was het vooral via de snelle Rik Perloy gevaarlijk. Enkele hoekschoppen leverden echter niets op. Na een kwartier kwam de ‘Boys’ alsnog op voorsprong, en kreeg het team het Doetinchemse publiek stil. Na een goede diepe bal van Jordy Schepers nam Rik Perloy de bal geweldig mee, omspeelde de keeper en schoof de bal in de 15e minuut in het lege doel: 0-1. Daarna gebeurde er een tijdje vrij weinig voor beide doelen, en werd het duel voornamelijk op het middenveld uitgevochten. Vlak voor rust konden zij zelfs hun voorsprong verdubbelen, maar oog in oog met de doelman kon Roel Gebbinck, na een geweldig steekpass van Rik Perloy, nog net van de bal worden gegleden door een Doetinchemse verdediger.

In de tweede helft startten de Ulftenaren geweldig, en drukten ze de gastheren steeds verder naar achteren. V.v. Doetinchem had moeite met de vele energie die de ploeg van trainer Patrick Visser in de wedstrijd stopte en stond met de rug tegen de muur. Na bijna tien minuten werd de voorsprong, op dat moment, dan ook terecht verdubbeld. Na een goede aanval besloot Thom Wassink eens hard uit te halen. Zijn schot werd door de keeper losgelaten, maar in de rebound stiftte Caz de Ruyter in de 54e minuut de bal heerlijk over de goalie heen: 0-2. Dit doelpunt leek bevrijdend te werken, want enkele minuten later kreeg Caz de Ruyter opnieuw de kans om te scoren, maar werd zijn goede poging met een reflex uit het doel gehouden. In de laatste twintig minuten drong de thuisploeg de ‘Boys’ verder naar achteren. In de 72e minuut viel dan ook de aansluitingstreffer nadat de Doetinchemse aanvaller binnendoor kon bij Jesse Rijntjes en via doelman Jaap Bouman raak schoot: 1-2. De druk op het Ulftse doel nam daarna verder toe, maar gescoord werd er niet meer.

Met goed voetbal in het eerste gedeelte, en veel strijd in het laatste gedeelte van de wedstrijd hebben we weer een belangrijke overwinning geboekt. We blijven hierdoor aan kop in de 4e Klasse D, en zijn door het gelijkspel van HC’03 bij GWVV zelfs weer iets verder uitgelopen op plaats twee. Komende zondag, 4 december, spelen we de laatste thuiswedstrijd van 2016 om 14:00 uur tegen de Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk. Tot dan!