Mannen zondag, 1, 4e klasse D

11 december 2016 14:30

Rootseler, R. van

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Vorige week zondag werd tegen de Sprinkhanen het eerste puntverlies geleden, sinds de nederlaag bij Loil op 16 oktober.  Om zich daarvan te kunnen revancheren moest de ploeg van trainer Patrick Visser winnen bij subtopper Westervoort. Bij een overwinning zou het team sowieso als ‘Herbstmeister’ de winterstop in gaan. Twee jaar geleden kwamen beide ploegen elkaar voor het laatst tegen, SC Westervoort werd dat seizoen kampioen en de ‘Boys’ degradeerde. Echter werd er toen niet verloren van de tegenstander van vandaag. Op ’t Oerseveld werd het 0-0 en in Westervoort boekten de Ulftenaren een knappe 2-3 zege. Met de volgende opstelling ging men vandaag weer voor zo’n zelfde resultaat: Jaap Bouman; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Geert Althoff, Rick Bannink; Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Wisselspelers waren Dirk Siemes, Dion Robben, Jules Branswyck en Hidde Vinkenvleugel.

De gastheren begonnen het duel ontzettend scherp Ulftse Boys had moeite om onder de druk uit te voetballen, en kreeg al snel een tegenslag te verwerken. Na een voorzet van de rechtsbuiten kon één van de aanvallers van de thuisploeg de bal in de 8e minuut in het doel koppen omdat hij het duel doortastender aanging dan doelman Jaap Bouman: 1-0. Nog maar net bekomen van de eerste schrik probeerde de ‘Boys’ de draad op te pikken en kwam het beter in de wedstrijd. De volgende dreun kwam echter in de 20e minuut. Na een snelle counter wist de thuisploeg de bal uit een scrimmage in het doel te werken: 2-0. De koploper liet het er niet bij zitten en zocht direct na de tegentreffer weer de aanval, wat een vrije trap opleverde. Rick Bannink nam die vrije trap scherp, de keeper moest de bal loslaten en Roel Gebbinck prikte in de 21e minuut de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Westervoort kwam hierna flink onder druk te staan, en kreeg kans op kans van de ‘Boys’ verwerken. Onder meer Rik Perloy, Roel Gebbinck en Rick Bannink kregen goede kansen om de stand nog voor rust gelijk te trekken. Het was een wonder dat de thuisploeg bij rust op voorsprong stond.

Direct na rust volgenden weer enkele grote mogelijkheden voor de Ulftse bezoekers, maar Rik Perloy en Chiel Gerritsen kregen de bal van dichtbij niet in het Westervoortse doel. Na een snelle counter kreeg de thuisclub in de 54e minuut een corner. De afvallende bal werd in één keer op de slof genomen, kon niet worden weggewerkt en vloog het doel in: 3-1. Ook na deze nieuwe domper bleef de koploper vechten voor de punten, maar viel de bal telksen nét niet goed voor de voeten van één van de mannen in het rood-wit-blauw. Aan de andere kant sloeg de thuisploeg in de 75e en 78e minuut keihard toe door nog twee keer de bal in het doel te werken: 4-1 en 5-1. Na deze doelpunten was de wedstrijd wel gespeeld, en liet de thuisploeg de touwtjes een beetje vieren. In de absolute slotfase, de 91e en 92e minuut, wist de ‘Boys’ via treffers van Rick Bannink en Jochem Robben nog wat terug te doen: 5-2 en 5-3.

De laatste treffers vielen te laat om nog een resultaat te boeken, en dus sloot de ‘Boys’ het jaar 2016 af met een nederlaag. Door de nederlagen van VIOD en HC’03 staat het elftal echter nog altijd aan kop in de 4e klasse D. Wij willen het publiek bedanken zien jullie graag terug op zondag 29 januari. Dan speelt het eerste om 14:00 uur thuis tegen Angerlo Vooruit. Tegen deze ploeg werd het openingsduel van dit seizoen met 2-4 gewonnen. Tot dan!