Kuipers, J.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Ongeveer tweeënhalve week na de 3-0 thuisoverwinning op SV Kilder, stond voor het eerste elftal van Ulftse Boys de volgende wedstrijd in de 4e klasse D op het programma. Weer was het team van trainer Patrick Visser gastheer, alleen kwam ditmaal Angerlo Vooruit op bezoek. In de allereerste speelronde, bij de rentree van de ‘Boys’ in de 4e Klasse, moesten de Ulftenaren naar Angerlo toe. Er werd toen, ondanks een moeilijk wedstrijd, een 2-4 overwinning uit het vuur gesleept. Voor aanvang van het duel bezette Ulftse Boys de tweede plaats, en stond Angero Vooruit in de degradatiezone op de elfde positie. Met de vertrouwde namen begon de thuisploeg aan de wedstrijd: Jaap Bouman; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Jochem Robben, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank zaten Dirk Siemes, Dion Robben, Harm Keuben en Hidde Vinkenvleugel.

Ulftse Boys begon slap, en misschien zelfs wel een beetje ongeconcentreerd, aan de wedstrijd. De eerste grote kans was dan ook voor de bezoekers, nadat Jesse Rijntjes de bal niet weg wist te werken. Angerlo liet de kans op de openingstreffer echter liggen door wild over het doel van Jaap Bouman te schieten. De thuisploeg leek hierdoor wakker geschud en begon steeds feller en sneller te spelen. Niet veel later viel na een messcherpe counter dan ook het bevrijdende eerste doelpunt. Rick Bannink zette met een splijtende pass Rik Perloy in de 12e minuut alleen voor de keeper, die oog in oog met de doelman niet faalde: 1-0. Het doelpunt gaf vertrouwen en het gaspedaal werd nog wat verder ingedrukt. Een kleine tien minuten later viel dan ook al de volgende goal te noteren. Na een goede voorzet van Jean-Pierre Luciana wist Roel Gebbinck de bal met een geweldige duik in de 21e minuut in het doel te koppen: 2-0. In het resterende gedeelte van de eerste helft bleef de ‘Boys’ gevaarlijk, maar onder andere Rik Perloy en Jean-Pierre Luciana misten enkele kansen om de wedstrijd al voor de rust te beslissen.

In de beginfase van de tweede helft wist Angerlo de thuisploeg een beetje onder druk te zetten, zonder dat het daarbij echte kansen wist te creëren. Ook de rood-wit-blauwen kwamen nauwelijks nog tot doelpoging. Toch wisten de Ulftenaren na ruim een kwartier spelen het duel alsnog te beslissen. In de 61e minuut scoorde Chiel Gerritsen voor de derde achtereenvolgende wedstrijd met een kopbal uit een vrije trap van Rick Bannink: 3-0. Zoals gezegd was de wedstrijd hiermee beslist en speelde de thuisploeg de wedstrijd rustig uit. Er was tijd en ruimte om spelers wat rust te gunnen en om op scherp staande spelers te wisselen. Uiteindelijk moesten de toeschouwers tot de laatste fase wachten op het mooiste doelpunt van de middag. Na een perfecte voorzet van Rik Perloy controleerde aanvoerder Geert Althoff de bal in één keer met rechts, en schoot hij met links in de 81e minuut hard en hoog raak: 4-0. In de allerlaatste minuut zorgde Jaap Bouman ervoor dat de ‘nul’ werd gehouden door een penalty te pakken.

Door deze ruime overwinning op Angerlo Vooruit, en de afgelasting van concurrent HC’03, is Ulftse Boys terug aan kop van de 4e klasse D. Wij willen de supporters bedanken en zien jullie graag volgende week om 14:00 uur bij de thuiswedstrijd tegen VVG’25. Tot dan!