Mannen zondag, 1, 4e klasse D

17 april 2017 14:00

Hup, O.G.H.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Op maandag 17 april, Tweede Paasdag, stond voor de ‘Boys’ de inhaalwedstrijd bij directe concurrent HC’03 in Drempt op het programma. De wedstrijd telt nog mee voor de tweede periode, en bij een overwinning van de thuisploeg zouden zij die pakken. Ulftse Boys moest zelf echter zien te winnen om de druk te houden op koploper VIOD, dat nog altijd een voorsprong heeft van drie punten. Bovendien wilde het team van trainer Patrick Visser revanche nemen voor de 0-6 nederlaag eerder dit seizoen op ’t Oerseveld. Jordy Schepers keerde na een schorsing weer terug in het elftal. De gasten begonnen met de volgende namen aan de aftrap: Jaap Bouman; Thom Wassink, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Jochem Robben, Caz de Ruyter; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Wissels waren Dirk Siemes, Dion Robben, Mike Zastrow en Hidde Vinkenvleugel.

In de openingsfase van de wedstrijd werd direct duidelijk dat de wind wel eens een grote invloed op de wedstrijd kon hebben, aangezien deze vrij spel had en recht over het veld stond. De eerste helft hadden de Ulftenaren de wind in de rug en speelde het veelal op de helft van de gastheren. Het resulteerde binnen tien minuten al in een enorme kans van Roel Gebbinck. Na een hoge voorzet kon hij de bal echter niet meer naar de grond koppen, waardoor de doelman van de thuisploeg redding kon brengen. Aan de andere kant probeerde HC’03 het voornamelijk via lange ballen, maar werd het daarmee niet echt gevaarlijk. Nadat Rik Perloy nog een grote kans miste door de bal verkeerd breed te leggen, kwamen de bezoekers in de 34e minuut alsnog op voorsprong. Vanuit een voorzet werd de bal door Chiel Gerritsen met het hoofd verlengd richting aanvoerder Geert Althoff die de bal met een omhaal in het net wist te krijgen: 0-1. Verder werd er voor rust niet meer gescoord.

In de tweede had de thuisploeg de wind mee, en zette het met lange ballen de gasten onder druk. Doelman Jaap Bouman wist met zijn verdedigers veel tegen te houden, maar was kansloos in de 64e minuut. De nummer ‘10’ van de gastheren kwam oog in oog met hem te staan en schoot hard en hoog raak: 1-1. Het spel golfde daarna op en neer, maar onder andere Jean-Pierre Luciana wist het doel niet te vinden. Trainer Patrick Visser wisselde daarna aanvallend door Thom Wassink eruit te halen en Mike Zastrow in te brengen. Dat had effect, want de ‘Boys’ kwam steeds vaker onder de druk vandaan. Daarvoor werd het in de 89e beloond, want na een goede pass van Geert Althoff wist Jean-Pierre Luciana de doelman nu met een lage schuiver wel te verslaan: 1-2. Het leek de beslissing, maar bleek juist de opmaat voor een fantastisch slot van de wedstrijd. HC’03 ging alles of niets spelen, en na een klassieke scrimmage uit een corner wist de thuisploeg de bal in de 92e minuut binnen te prikken: 2-2. Een scenario zoals bij VIOD dreigde voor de ‘Boys’, maar het kwartje viel ditmaal de goede kant op. Direct vanaf de aftrap stuurde Caz de Ruyter een diepe bal richting Roel Gebbinck die alleen op de keeper af ging en in de 93e minuut raak knalde: 2-3.

Na het laatste fluitsignaal was er de enorme ontlading bij de spelers, staf en supporters van Ulftse Boys. De lastige uitwedstrijd tegen een directe concurrent werd gewonnen, en de ‘Boys’ bleef zo in het spoor van koploper VIOD. Wij willen de supporters bedanken en zien jullie graag zondag 23 april op Sportpark De Buitenham voor de derby tegen GWVV. Tot dan!