Ulftse Boys pakt thuis tegen Kilder eerste driepunter van 2017

Ulftse Boys 1 (zon)

3 - 0

Kilder 1 (zon)

Competitie

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

Datum

16 februari 2017 20:00

Scheidsrechter

Meulenbeek, R.J.

Accommodatie

Sportpark Immerloo
Loostraat 22 A
6924AE
LOO GLD
tel. 0316-261164

Opstelling

Na het gelijke spel van twee weken geleden bij RKPSC stond voor Ulftse Boys op donderdag 16 februari de thuiswedstrijd tegen SV Kilder op het programma. Die ploeg vond zichzelf terug op de dertiende plaats, en verloor de heenwedstrijd dit seizoen in eigen huis met 2-3 van de ‘Boys’. De wedstrijd was naar de donderdag verplaatst vanwege het carnaval in Kilde. De ploeg van trainer Patrick Visser moest deze wedstrijd winnen om bovenin mee te blijven doen, en de druk voor het komende weekend weer bij de concurrenten te leggen. Om 20:00 uur trapte de thuisploeg met de volgende namen af: Jaap Bouman; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Jochem Robben, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Bankzitters waren Dirk Siemes, Dion Robben, Mike Zastrow en Hidde Vinkenvleugel.  

In de openingsfase van het verbaasden de gasten menig toeschouwer op Sportcomplex ’t Oerseveld door als degradatiekandidaat met slechts drie verdedigers te starten. Ze probeerden een overwicht te creëren op het middenveld, maar dit overwicht was stevig in handen van de thuisploeg. Via de snelle aanvallers Rik Perloy en Jean-Pierre Luciana werd bijna elke aanval gevaarlijk, maar wist de thuisploeg het net nog niet te vinden. Aan de andere kant had keeper Jaap Bouman vrijwel niets te doen. Na iets meer dan twintig minuten spelen kwamen de bezoekers met de schrik vrij. Hun doelman kwam uit op een diepe bal, maar maakte met zijn handen een redding buiten het strafschopgebied. Waar normaal gesproken de rode kaart een gepaste straf zou zijn, kwam hij er goed vanaf met slechts een gele kaart. Na een periode met wat minder kansen, sloeg de ‘Boys’ in de 38e minuut alsnog toe. Rik Perloy stuurde Jean-Pierre Luciana weg, hij omspeelde en tikte de bal rustig in het lege doel: 1-0. Dit was ook de ruststand.

In de eerste vijf minuten van de tweede helft kreeg Kilder eigenlijk de enige twee kansen van de wedstrijd. Eerst was er een scrimmage voor het Ulftse doel die net op tijd kon worden weggewerkt, niet veel later kon hun spits wegdraaien en schieten. Het was echter Jaap Bouman die met een katachtige reflex zijn doel schoon hield. Na deze kansen nam de thuisploeg het initiatief weer over, en bleef het gevaar stichtten via met name Rik Perloy en Mike Zastrow (hij was Jean-Pierre Luciana komen vervangen). Het was wachten op de beslissing, die viel uiteindelijk in de 70e minuut. Op bijna identieke wijze aan het openingsdoelpunt in de wedstrijd tegen RKPSC wist Rick Bannink met een vrije trap de instormende Chiel Gerritsen te bereiken. Hij knikte de bal steenhard achter de doelman: 2-0. Vlak voor het einde viel na een mooie aanval ook de derde Ulftse treffer. Via Rik Perloy en Roel Gebbinck belandde de bal bij Mike Zastrow. In eerste instantie werd zijn schot nog gepakt, maar in de rebound was de doelman kansloos toen Mike Zastrow de lange hoek zocht en vond: 3-0.

Met deze ruime overwinning op SV Kilder is Ulftse Boys terug aan kop van de 4e klasse D, en kan het dit weekend rustig achterover leunen om te kijken wat de concurrenten gaan doen. Wij willen het aanwezige publiek bedanken, en hopen jullie allen zondag 5 maart weer te zien. Wij spelen dan om 14:00 uur thuis op ’t Oerseveld tegen Angerlo Vooruit. Tot dan!

Foto's gemaakt door Frank Schubert en Marco Giesen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!