Ulftse Boys koploper-af na dure thuisnederlaag tegen VVG’25

Ulftse Boys 1 (zon)

0 - 1

VVG '25 1 (zon)

21'
... (kopbal)

Competitie

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

Datum

12 maart 2017 14:00

Scheidsrechter

Kok, M.J.

Accommodatie

Sportpark Immerloo
Loostraat 22 A
6924AE
LOO GLD
tel. 0316-261164

Opstelling

Na twee goede overwinningen tegen SV Kilder en Angerlo Vooruit (3-0 en 4-0), stond voor Ulftse Boys zondag 12 maart de derde achtereenvolgende thuiswedstrijd op het programma. Het Gaanderense VVG’25, voorlaatste in de competitie, kwam op bezoek op Sportcomplex ’t Oerseveld. In de eerste wedstrijd dit seizoen tussen beide ploegen, wist de ‘Boys’ op het nippertje de drie punten mee naar huis te nemen. In de 89e minuut keek het nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar door een miraculeus slot en doelpunten van Rik Perloy en Jean-Pierre Luciana werd er alsnog met 2-3 gewonnen. Rick Bannink was toen geschorst, maar stond vandaag gewoon in de basisopstelling. De thuisploeg startte met de volgende namen: Jaap Bouman; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Jochem Robben, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy.

Net als tegen Angerlo Vooruit begon de ‘Boys’ slap aan de wedstrijd, en was de eerste grote kansen voor de gasten. Het schot van één van de aanvallers verdween echter over en naast het doel van Jaap Bouman. Ulftse Boys leek hierdoor opgeschrikt te worden, maar kwam erg moeizaam in de wedstrijd. Voorin werden ballen amper vastgehouden, en ook op het middenveld liepen de combinaties niet zo soepel als dat dat de afgelopen wedstrijden ging. Na een kwartier spelen ontstond er enige ophef door enigszins agressief, maar vooral gewoon fel spel van de gasten. Fel spel dat de thuisploeg zelf niet op de mat kon leggen, en spel waarmee het team van trainer Patrick Visser in de eerste helft gewoon afgebluft werd. Het waren dan ook de bezoekers die in de 21e minuut verdiend de openingstreffer voor hun rekening namen. Bij een vrije trap van de Gaanderense ploeg werd er gewoon niet verdedigd, en kon één van hun aanvallers vogeltje vrij inkoppen: 0-1. Na dit doelpunt probeerde de rood-wit-blauwen het wel, maar wist het op een schietkans van Jean-Pierre Luciana na niets te creëren. De koploper mocht doelman Jaap Bouman zelfs dankbaar zijn dat de achterstand bij rust slecht een doelpunt was, want één-op-één redde hij met een knappe reflex.

In de tweede helft was het hopen op beter spel van de koploper, maar die status maakte het geen moment waar. Aan de bal liet het misschien beter veldspel zien, maar kansen werden in tegenstelling tot andere wedstrijden nauwelijks gecreëerd. Uit een scrimmage werd de bal nog maar net van de lijn gehaald, maar dichter bij een doelpunt kwam de thuisploeg niet. Aan de andere kant bleef het oppassen bij een aantal snelle counters van de bezoekers, maar ook zij wisten het net niet te vinden. In het laatste kwartier werd het alles of niets voor de ploeg van trainer Patrick Visser, maar met veel overtuiging werd dat spelletje niet gespeeld. Het eerste echte schot op doel van de ‘Boys’ in de tweede helft, kwam in de 91e minuut van de voet van Roel Gebbinck. Zijn harde schot werd echter met een knappe reflex overgetikt door de doelman, en dus leed de koploper een verdiende nederlaag.

Door deze nederlaag zakt Ulftse Boys naar de tweede plaats, achter VIOD dat als enige van de top-vier wist te winnen. Volgende week staat de altijd lastige derby tegen hekkensluiter v.v. Etten op het programma. Wij willen de supporters bedanken voor de steun, en zien jullie graag allemaal zondag 19 maart om 14:00 uur op Sportpark de Treffer in Etten. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen en Jeroen Tempels.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!