Mannen zondag, 1, 4e klasse D

26 maart 2017 14:00

Beunk, V.Ch.M.

Opstelling

Nadat vorige week met minimaal verschil werd gewonnen van hekkensluiter v.v. Etten, stond zondag 26 maart de thuiswedstrijd tegen ’t Peeske op het programma. De gasten uit Beek staan met een elfde positie in de degradatiezone, en willen dus de punten tegen de koploper graag meenemen naar huis. De eerste ontmoeting in Beek leverde een 1-3 overwinning op voor de Ulftenaren. De thuisploeg moest het stellen zonder de geschorste Rick Bannink. In plaats van hem stond Jesse Rijntjes ten opzichte van de wedstrijd tegen v.v. Etten in de basis. De logische namen waren dan ook: Jaap Bouman; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Jochem Robben, Caz de Ruyter; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Wisselspelers waren Dirk Siemes, Dion Robben, Marijn van den Heuvel, Harm Keuben en Hidde Vinkenvleugel.

Zoals wel vaker de afgelopen weken, begon de ‘Boys’ ook deze wedstrijd niet al te scherp. Het was dan ook niet gek dat de eerste grote kans voor de gasten uit Beek was. Al in de derde minuut ging één van de aanvallers alleen op het doel van Jaap Bouman af, maar de thuisploeg mocht van geluk spreken dat hij deze grote kans naast schoot. Nadat de waarschuwing van ’t Peeske was afgegeven vocht het team van trainer Patrick Visser zich in de wedstrijd, en werd het na een kwartier beloond. Een goed schot van Rik Perloy werd nog gekeerd, maar uit de daaropvolgende corner wist Roel Gebbinck in de 15e minuut de voorsprong op het bord te schieten: 1-0. Nog geen vijf minuten later was het echter alweer gelijk. De rechtsbuiten van de gasten mocht de bal geheel vrijstaand voorgeven, en de spits wist in de 20e minuut de bal simpel binnen te tikken: 1-1. Op een grote kans voor Jean-Pierre Luciana na, hij schoot echter naast, gebeurde er in de eerste helft vrij weinig. Een scrimmage vlak voor rust zorgde echter toch voor een voorsprong bij rust. Een scherpe vrije trap van Caz de Ruyter belandde ineens voor de voeten van Geert Althoff, die de bal snel in het Beekse doel prikte: 2-1.

In de tweede helft waren het aanvankelijk de rood-wit-blauwen die het spel dicteerden, en die de grootste kansen creëerden. Onder andere Rik Perloy en Caz de Ruyter namen het vijandelijk doel onder vuur, maar zij zagen hun schoten net over en naast het doel vliegen. Uit het niets was het ’t Peeske dat in de 71e minuut voor de tweede keer deze middag gelijk maakte. Dit keer kwam de voorzet van de linksbuiten, en kopte één van de lange invallers de gelijkmaker achter Jaap Bouman: 2-2. Beiden ploegen speelden voor de winst, dus de ruimtes werden groter en daar ging de ‘Boys’ het meest efficiënt mee om. In de 76e minuut werd een verre corner van Jesse Rijntjes door Chiel Gerritsen terug gekopt richting de penaltystip, waar aanvoerder Geert Althoff stond om de te verlengen in het doel: 3-2. In de één-na-laatste minuut voorkwam Jaap Bouman met een katachtige reflex de gelijkmaker, en in de counter kreeg de ‘Boys’ een strafschop na een handsbal. Dit was een koud kunstje voor Roel Gebbinck die zo het duel in de 92e minuut besliste: 4-2.

Wij willen graag al het aanwezige publiek bedanken voor hun komst. Door deze overwinning blijven we samen met VIOD bovenaan staan in de 4e klasse D. Volgende week zondag is om 14:30 uur de topper in Doetinchem tegen VIOD. Wij hopen ook dan op veel steun. Tot dan!