Mannen zondag, 1, 4e klasse D

30 april 2017 14:00

Daemen, M.M.J.

Opstelling

Op zondag 30 april stond voor Ulftse Boys alweer een kraker op het programma in de 4e klasse D. Op Sportcomplex ’t Oerseveld was v.v. Doetinchem, de nummer drie van de ranglijst, namelijk de tegenstander. De gasten stonden voorafgaand aan het duel twee punten achter op de mannen van trainer Patrick Visser. Met een overwinning zou de ‘Boys’ goede zaken doen, want daarmee zou het de druk kunnen blijven houden op koploper VIOD en heeft men de tweede plaats steviger in handen met het oog op de nacompetitie. Tegen v.v. Doetinchem moest de thuisploeg het doen zonder Geert Althoff en Rick Bannink, die zijn laatste duel schorsing uitzat. De volgende elf namen begonnen aan de aftrap: Jaap Bouman; Thom Wassink, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Dirk Siemes, Jochem Robben, Caz de Ruyter; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Wissel waren Dion Robben, Marijn van den Heuvel, Harm Keuben, Omar Osman, Wouter Kok en Hidde Vinkenvleugel.

In de openingsfase van het duel werden de Ulftenaren op Sportcomplex ’t Oerseveld volledig overlopen door het felle spel van de bezoekers uit Doetinchem. Al in de 3e minuut mocht één van de centrale verdedigers zo doorlopen en uithalen. Het schot werd losgelaten door doelman Jaap Bouman en de rebound werd onberispelijk binnengeschoten door de Doetinchemse topscorer: 0-1. De thuisploeg probeerde zich van deze klap te herstellen, maar bleef moeite houden met het felle spel van de bezoekers. In de loop van de eerste helft richtte het elftal van Patrick Visser zich op en ontstonden er via aanvallers Rik Perloy en Jean-Pierre Luciana enkele kansen. De doelman van de gasten bleek echter in goede doen en wist beide aanvallers van scoren af te houden. In het laatste gedeelte van de eerste helft waren er weinig grote kansen en dus ging de ‘Boys’ rusten met een minimale achterstand.

In de tweede helft kwamen de rood-wit-blauwen een stuk scherper uit de kleedkamer en zochten ze direct de aanval. De spelers van v.v. Doetinchem werden achteruit gedrongen, en met enkele schoten werd de thuisploeg gevaarlijk. Na ruim een kwartier gespeeld te hebben kwam de beloning voor het aanvallende spel. Jean-Pierre Luciana schoot na een standaardsituatie op doel, maar zag zijn schot nog gekeerd worden. Centrale verdediger Chiel Gerritsen was er echter als de kippen bij om in de 63e minuut de gelijkmaker binnen te knikken: 1-1. Hierna bleef het de thuisploeg die de grootste kansen creëerde, maar keer op keer bleek de Doetinchemse doelman een sta-in-de-weg. Zeker het laatste kwartier brak de ‘Boys’ een aantal keer uit met een snelle counter, maar of de laatste pass was niet goed of de doelman redde op miraculeuze wijze. Zo wist hij een vlammend schot van Jean-Pierre Luciana en een rebound van Caz de Ruyter katachtig uit zijn doel te houden. Voor het missen van die kansen kreeg Ulftse Boys in de absolute slotfase de deksel op de neus. Na een counter wist v.v. Doetinchem in de 99e minuut met een kopbal de winst te pakken: 1-2.

Door deze nederlaag ziet Ulftse Boys koploper VIOD verder weglopen, en lijkt de titel uit zicht. Ook v.v. Doetinchem is door de overwinning over de ‘Boys’ heen gegaan op de ranglijst, en de ploeg van trainer Patrick Visser moet nu vol voor de tweede plaats gaan. Wij willen het publiek bedanken en zien jullie graag volgende week zondag in Nieuw-Dijk, bij de uitwedstrijd tegen Sprinkhanen. Het duel begint om 14:00 uur. Tot dan!