Ulftse Boys gaat met gelijkspel tegen Westervoort nacompetitie in

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

14 mei 2017 14:00

Stevens, E.

Opstelling

Na de decepties tegen v.v. Doetinchem en Sprinkhanen en het verspelen van de tweede plek, restte Ulftse Boys op zondag 14 mei de laatste competitiewedstrijd tegen SC Westervoort. Voor de mannen van trainer Patrick Visser was de inzet voor deze wedstrijd het vasthouden van de derde plek en het goede gevoel terugbrengen met oog op de te spelen nacompetitie. De bezoekers speelden zich vorige week veilig. Enkele spelers werden door de Ulftenaren rust gegund, waardoor de thuisploeg met de volgende opstelling begon: Hidde Vinkenvleugel; Thom Wassink, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Dion Robben; Dirk Siemes, Jochem Robben, Geert Althoff; Caz de Ruyter, Roel Gebbinck en Rik Perloy. Wissels deze middag waren Jaap Bouman, Jesse Rijntjes, Rick Bannink, Wouter Kok en Omar Osman.

De thuisploeg startte stroef aan de wedstrijd op Sportcomplex ’t Oerseveld. Er zat weinig tempo in de wedstrijd, waardoor het meer leek op een potje ‘zomeravondvoetbal’ dan een wedstrijd waarin de ‘Boys’ een plek bij de top-drie veilig kon stellen. Vooral de middenvelders van de bezoekers kregen alle ruimte om het spel te maken. Westervoort was dan ook de ploeg met de meeste dreiging voor het doel van Hidde Vinkenvleugel. De grootste kansen waren echter voor de thuisploeg. Zo zag Jochem Robben een volley net over het doel vliegen, schoot Roel Gebbinck net naast en werd een andere poging van Roel Gebbinck nog maar net door de doelman gepakt. In de 23e minuut was het echter toch de Westervoortse ploeg die aan de leiding wist te komen. Een voorzet van de linksbuiten kon door de inlopende spits gemakkelijk binnen worden gekopt: 0-1. Na deze tegenslag probeerden de gastheren zich weer op te richten, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft was het spelbeeld erg eentonig. Ulftse Boys was eigenlijk continu in de aanval, op jacht naar doelpunten en de winst. De bezoekers hielden vooral tegen en hoopten met een counter het duel te beslissen. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg een geweldige kans om de stand gelijk te trekken, maar na een snelle aanval sloeg Caz de Ruyter drie vrijstaande medespelers over en verdween zijn schot naast het doel. In de slotfase van de tweede helft speelden de Ulftenaren met een man meer omdat de doelman van de bezoekers uitviel met een blessure nadat er al drie keer was gewisseld.  Er ontstond nu kans op kans voor de gastheren, maar met name Jordy Schepers had een aantal keer pech dat hij een bal net niet binnen wist te koppen. Ook Rick Bannink was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging via beide palen uit het doel. In de absolute slotfase was het echter toch Rick Bannink die beide ploegen weer naast elkaar zette. Uit een vrije trap van Caz de Ruyter wist hij de bal in de 93e minuut in het doel te knikken: 1-1.

Na afloop kregen we te horen dat concurrent HC’03 ook gelijk had gespeeld, en daardoor wist het elftal van trainer Patrick Visser toch op de derde plaats te blijven staan. Een knappe prestatie na de promotie van vorig jaar uit de 5e Klasse. Omdat in de eerste periodetitel werd gepakt mag Ulftse Boys zich nu opmaken voor de nacompetitie om een plek in de 3e Klasse te bemachtigen. Daarvoor moet het in de eerste ronde zien af te rekenen met Keijenburgse Boys, de nummer vier uit de 4e klasse C. Volgende week zondag, 21 mei, staat de heenwedstrijd op het programma op ’t Oerseveld. We beginnen om 14:00 uur. Tot dan!