... (intikker)

Onder 11, JO11-1, Groep 2 19

27 augustus 2016 11:00

Opstelling

Doordat er vorige week in Varsseveld kermis was, hoefde de JO11-1 van Ulftse Boys pas zaterdag 27 augustus voor het eerst aan te treden in de beker. Tegenstander was Zelos JO11-1, een ploeg uit de eerste klasse die DZSV JO11-1 in de eerste bekerwedstrijd met 3-2 had verslagen. Een lastige klus dus. Wij begonnen in de volgende opstelling: Mick Derksen; Noah van Hal, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Dirk Slutter, Jory Verhey; Ties Smeitink. Als wissel begon de net van vakantie teruggekeerde Sevki Nohut. Door omstandigheden was Silas Immink helaas afwezig.

We begonnen goed aan de wedstrijd, hadden veel de bal en zorgden voor genoeg kansen. Deze kansen vlogen er helaas nog niet in waardoor de ‘brilstand’ een tijdje op het scorebord stond. Onze tegenstander kwam er bijna niet uit door het goede druk zetten van onze rood-wit-blauwe leeuwen. Ties gaf de bal mee aan Jory, die stoomde op via de linkerkant schoot van grote afstand de bal hoog in het doel: 1-0! Na de treffer werden onze jongens iets vermoeider en kreeg ook Zelos zijn eerste mogelijkheden. Telkens stond er gelukkig weer een verdediger van ons op de juiste plek, of wist Mick de bal met een mooie redding uit het doel te houden. Na 25 minuten gingen we de rust in met een minimale voorsprong.

In het begin van de tweede helft lieten de jongens zien dat ze de aanwijzingen die ze in de rust mee hadden gekregen prima snapten. Voor het doel moesten ze ‘killers’ zijn die van alle kansen een doelpunt maakten, en dat deden ze. Eerst was het Louis die uit een corner van Max raak wist te tikken: 2-0! Daarna was het Ties die naar een rush van afstand raak schoot: 3-0! En ten slotte wist ook Dirk na een mooie actie zijn doelpuntje mee te pikken: 4-0! De jongens hadden drie keer gescoord in de eerste 8 minuten na de rust. Na deze doelpunten werd er, mede door de warmte, iets minder scherp gespeeld en mocht ook Zelos nog twee eretreffers maken: 4-2.

Met deze overwinning zijn de jongens prima begonnen aan hun bekerwedstrijden. In een zinderende hitte en tegen een ploeg die een klasse hoger speelt werd een geweldige wedstrijd gespeeld met veel kansen en mooie doelpunten! Complimenten aan de ‘Boys’!