Assist: Silas Immink

Onder 11, JO11-1, Groep 2 19

3 september 2016 8:30

Opstelling Ulftse Boys JO11-1

Al vroeg vertrokken de spelers van Ulftse Boys JO11-1 afgelopen zaterdag naar Dinxperlo, waar om 08:30 uur gespeeld zou worden tegen DZSV. In de eerste twee wedstrijden pakten de ‘Boys’ vier punten, waardoor het in de stand op doelsaldo alleen Varsseveld voor zich moest dulden. Na een scherpe warming-up stonden de volgende mannen aan de aftrap van dit duel: Mick Derksen; Silas Immink, Noah van Hal, Jory Verhey; Dirk Slutter, Ties Smeitink; Sevki Nohut. Degenen die aan het begin van de wedstrijd even op de bank plaats mochten nemen waren Max te Lintum en Louis Tomasyan.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd waren onrustig. De tegenstander zakte ver in, en onze jongens wisten in het begin niet goed hoe ze om moesten gaan met zoveel verdedigers. Toen de ruimtes niet veel later werden gevonden, begon de Ulftse motor ook direct op stoom te komen. Een hard schot van Dirk op de lat bleek een waarschuwing, daarna ging het stormen voor het Dinxperlose doel. Na een goede aanval wist Ties de bal bij Dirk te krijgen, hij brak met een hoog schot de ban: 0-1! De rollen waren daarna even omgedraaid, want in de eerste twee aanvallen na het openingsdoelpunt wist Dirk met goede passes Ties te bereiken. Hij kende geen genade: 0-2 en 0-3! Er stonden op dat moment pas tien minuten op de klok, en de ‘Boys’ wist door te drukken. Het volgende doelpunt viel uit de mooiste aanval van wedstrijd. Keeper Mick rolde de bal naar linksachter Jory, goed opbouwend kwam de bal daarna via centrale verdediger Noah bij rechtsachter Silas die op zijn beurt spits Sevki vond. Hij passeerde zijn tegenstander, gaf een hoge voorzet en Dirk wist steenhard binnen te koppen: 0-4! DZSV werd hierna voor het eerst gevaarlijk, maar Mick wist zijn doel schoon te houden. Vijf minuten voor rust was het opnieuw raak. Uit een goede corner van Max wist Dirk zijn derde doelpunt te maken: 0-5!

In de rust werd daarna aangegeven dat er scherp verdedigd moest worden, en dat kansen voor het doel afgemaakt moesten worden voor een hele hoge uitslag. Dat eerste gebeurde niet meer, dat tweede deels. Door de hoge voorsprong bij rust was de concentratie achterin niet meer 100% en wist DZSV beetje bij beetje gevaarlijker te worden. Een doelpunt van de thuisploeg hing in de lucht, en viel vijf minuten na rust na een mooie aanval: 1-5. De mannen in het rood-wit-blauw waren weer wakker en scoorden via Dirk twee keer in drie minuten. Eerst schoot hij een vrije trap van grote afstand in het doel, daarna maakte hij een pass van Noah rustig af: 1-6 en 1-7! Na enkele wissels en een aantal gemiste kansen wisten de ‘Boys’ in de laatste vijf minuten de score nog uit te breiden. Na mooie passjes van Max en Silas wist Ties nog twee keer het net te vinden: 1-8 en 1-9!

Door de ruime overwinning, en het gelijke spel van Varsseveld tegen Zelos (3-3), is JO11-1 in een poule met twee ploegen uit de 1e klasse bovenaan geëindigd. Dit betekent dat ze door zijn naar de volgende ronde! Goed gedaan mannen!