46'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 2e klasse 13

10 september 2016 11:15

Opstelling Ulftse Boys JO11-1

Na drie zeer goede bekerwedstrijden stond voor de JO11-1 op zaterdag 10 september de eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse op het programma. Het speelschema wees uit dat we ons direct op konden maken voor een derby uit tegen de JO11-1 van SDOUC. Een tegenstander waar voor de zomervakantie al een nuttige oefenwedstrijd tegen was afgewerkt. De ruime overwinning van destijds bood natuurlijk geen garantie op een nieuwe overwinning, dus moesten we de jongens de hele week scherp houden. In de basis begonnen de volgende spelers: Mick Derksen; Silas Immink, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Noah van Hal, Ties Smeitink; Sevki Nohut. Op de bank begonnen Jory Verhey en Dirk Slutter.

Op Sportpark De IJsselweide begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. Onze jongens daarentegen begon niet helemaal scherp. Er werd onrustig gespeeld, werden veel slordige passes gegeven en er werd veel ruimte weggeven. De jongens leken last te hebben van de tropische temperaturen en kwamen in de 6e minuut verdiend op achterstand na een schot in de korte hoek: 1-0. Na het tegendoelpunt leken de ‘Boys’ wakker en ontstonden er enkele kansjes. Helaas wisten Noah, Ties en Sevki de eerste kansjes nog niet te scoren. Niet veel later was het gelukkig alweer gelijk. Dankzij een goede pass van Louis kwam de bal bij Ties, hij kende geen genade en schoot in de 13e minuut de gelijkmaker binnen: 1-1! Een goede redding van Mick hield de gasten daarna overeind. In de 19e minuut viel het mooiste doelpunt van de ochtend. Na een hele goede aanval, met een heerlijke steekbal van Jory, belandde de bal voor de voeten van Ties. Hij omspeelde de keeper, schoof de bal in het lege doel en zette de bezoekers op voorsprong: 1-2! Het was een geweldig teamdoelpunt, waar zelfs FC Barcelona nog jaloers op zou zijn. Met deze voorsprong werd de rust ook bereikt.

In het eerste kwartier na rust waren de ‘Boys’ heer en meester in het hol van de leeuw. Er werd heel vroeg druk gezet, er werd op tempo overgespeeld en er ontstonden hele goede kansen. De grootste kansen na rust waren voor Noah, Sevki en Dirk, maar zij kregen de bal niet achter de goed keepende doelman van SDOUC. Uiteindelijk werd het verschil in de 32e minuut toch twee doelpunten, nadat de ijzersterk spelende Silas een penalty binnenschoot: 1-3! De ruimere voorsprong zorgde ervoor dat er iets minder geconcentreerd werd verdedigd, en dus kon de thuisploeg in de 41e minuut de aansluitingstreffer binnenschieten: 2-3. Helemaal gelijk met de gasten uit ‘Oer’ kwam de thuisploeg gelukkig niet. Sterker nog; na een afgeslagen corner van Max was het Ties die de bal oppikte, aan een solo begon en in de 46e minuut de beslissing binnenschoot: 2-4!

Wij als trainers zijn trots op de jongens! Het was verschrikkelijk warm en we speelden tegen een goede tegenstander, maar de jongens hebben het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd. De schoonheidsfoutjes gaan we er op het trainen uithalen, maar voor nu is het een heerlijk gevoel om aan de competitie te beginnen met een overwinning op SDOUC! Ga zo door jongens!