48'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 2e klasse 13

17 september 2016 8:30

Opstelling Ulftse Boys JO11-1

Na de goede competitiestart in de derby tegen SDOUC, mocht de JO11-1 van Ulftse Boys in de tweede competitiewedstrijd aantreden in Dinxperlo tegen DZSV. Deze tegenstander werd ook getroffen in de laatste bekerwedstrijd, en toen keerden de ‘Boys’ met een 1-9 overwinning huiswaarts. De thuisploeg had de eerste competitiewedstrijd gewonnen, en dus was van onderschatting gelukkig geen sprake. De volgende namen startten om 08:30 uur in de basis namens de gasten: Mick Derksen; Silas Immink, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Dirk Slutter, Jory Verhey; Sevki Nohut. Als wissels begonnen Noah van Hal en Ties Smeitink.

Het team begon erg scherp aan de wedstrijd, en zette de tegenstander vanaf de eerste minuut onder druk. Dat resulteerde al in de 4e minuut in de openingstreffer van deze wedstrijd. Max dribbelde in vanuit de laatste linie, speelde Jory in en hij wist met zijn specialiteit, het afstandschot, doel te treffen: 0-1! Dankzij de treffer groeide het zelfvertrouwen van de jongens en bleven ze hele hoge druk zetten op de gastheren. Het duurde dan ook niet lang voor de score verdubbeld werd. In de 8e minuut besloot Max, na al zijn assists dit seizoen, eens zelf te schieten. Zijn schot werd gekeerd door de keeper, maar belandde voor de voeten van Sevki die met een hard schot wist te scoren: 0-2! In het vervolg van de eerste helft besloot het elftal in de ‘relax-modus’ verder te voetballen. Af en toe werd er nog een kans gecreëerd, maar gescoord werd er niet meer. Wel moesten Max en Louis bij één tegenaanval nog gezamenlijk ingrijpen met een licht duwtje, om ervoor te zorgen dat keeper Mick de bal voor het eerst in de wedstrijd kon oprapen.

De tweede helft was nog maar net begonnen, of het duel werd door de ‘Boys’ als in het slot gegooid. In de 28e minuut onderschepte Ties de bal, en zorgde hij ervoor dat Dirk de bal rustig binnen kon tikken: 0-3! Vanaf dit moment gingen de koppies bij DZSV hangen en speelden de rood-wit-blauwen met veel meer vuur. Het duurde nog acht minuten tot het volgende doelpunt, maar daarna ging het hard in het laatste kwartier. In de 36e minuut besloot Noah zijn poot maar eens aan te halen, en met succes. Van grote afstand wist hij de bal, die licht aangeraakt werd, in het doel te schieten: 0-4! Nog maar nauwelijks klaar met juichen, wisten de gasten alweer te scoren. In de 37e minuut bezorgde Jory met een goede pass de bal bij Dirk, die met een hoog schot zijn tweede doelpunt van de ochtend wist te maken: 0-5! Met vier doelpunten in de laatste tien minuten sloot de JO11-1 dit duel geweldig af. Eerst was het Ties die in de 41e en 42e minuut op precies dezelfde manier druk zette, de bal onderschepte en na een solo ook binnenschoot: 0-6 en 0-7! Toen hij in de 45e minuut de bal weer af wist te pakken, zag hij dat de keeper zijn doel ditmaal goed verdedigde. Een tikje breed op Sevki was het gevolg, en hij tikte de bal vervolgens rustig in het doel: 0-8! Na een verdedigingsfout wist Sevki in de 48e minuut ook nog zijn hattrick compleet te maken: 0-9!

Na een rustige eerste helft, en een fantastische tweede helft, mag de JO11-1 zich met zes punten uit twee wedstrijden koploper noemen in de 2e klasse. Voor ons als trainers is het fantastisch om te zien dat het spelletje dat we willen spelen steeds meer vorm krijgt! Van de week lekker trainen en dan op naar volgende week, ga zo door jongens!