48'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 2e klasse 13

1 oktober 2016 9:00

Opstelling Ulftse Boys JO11-1

Met de volle negen punten op zak, reisde de JO11-1 op zaterdag 1 oktober af naar Gendringen. Van tevoren werd door de trainers al informatie ingewonnen, en vanuit die informatie kon worden vastgesteld dat Gendringen een goed team had met enkele gevaarlijke spelers en een goede keeper. Door enkele personele problemen bij de ‘Boys’ kon Mick niet keepen, maar hadden we in Noah een hele goede vervanger. Het elftal begon in de volgende opstelling aan het duel: Noah van Hal; Silas Immink, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Dirk Slutter, Jory Verhey; Ties Smeitink. In de wissel begonnen de aan zijn vinger geblesseerde keeper Mick Derksen en Sevki Nohut.

De scheidsrechter had nog maar nauwelijks gefloten voor het begin van de wedstrijd, of de bal lag al in het Gendringse doel. Ties ging goed door aan de linkerkant van het veld, zette de bal strak voor en Dirk tikte de bal al in de 1e minuut binnen: 0-1! Na dit stormachtige begin ging orkaan ‘Ulftse Boys’ een tijdje liggen en kreeg ook de thuisploeg zijn eerste kansen. Met goed keeperswerk zorgde Noah ervoor dat de gelijkmaker echter niet gemaakt werd. De wedstrijd werd na de eerste tien minuten een stuk rommeliger, en er werden veel ballen zomaar ingeleverd. Het duurde een tijdje voordat beide ploegen zich wisten te herpakken, maar de laatste vijf minuten van de eerste helft maakte veel goed. Het begon met een uitbraak van Gendringen, maar zij zagen hun schot net naast het Ulftse doel vliegen. In de aanval daarna wisten de Ulftenaren in een tijdbestek van twintig seconden drie keer de paal te raken. Het geluk was echter niet aan de zijde van Jory, Dirk en Sevki, en zodoende ging de koploper de rust in met een 0-1 voorsprong.

Zoals wel vaker begon het elftal daarna ontzettend sterk aan de tweede helft, en dat resulteerde dan ook in een aantal verdiende doelpunten. In de 28e minuut werd de voorsprong verdubbeld. Ties pikte de bal op het middenveld op, begon aan een mooie solo en bekroonde die met een doelpunt: 0-2! Het duurde vervolgens ook niet lang tot de derde Ulftse treffer werd gemaakt. Dirk schoot op doel, maar met en katachtige reflex werd de bal met een hand uit het doel getikt, door een speler… Een overduidelijke strafschop die door Silas in de 32e minuut onberispelijk werd binnengeschoten: 0-3! Het feestje hield daarna maar niet op, want ook Sevki mocht zijn doelpuntje meepikken. Na een goede pass van Dirk wist hij de bal in de 34e minuut achter de keeper te werken: 0-4! Een monsterscore leek het laatste kwartier in de maak, maar het was de thuisploeg die verassend sterk de rug rechtte. In de 36e en 38e minuut maakten de Gendringse ploeg met twee intikkers de wedstrijd weer een stuk spannender: 4-1 en 4-2. De druk van de rood-witten bleef aanhouden, en daar werden ze in de 48e minuut voor beloond. Met een prachtig afstandschot wisten zij de aansluitingstreffer te scoren: 4-3. Verder dan die treffer wist de thuisploeg gelukkig niet meer te komen.

Door deze vierde opeenvolgende zege in de competitie blijft de JO11-1 aan kop van de ranglijst, op drie punten gevolgde door de JO11-2 van AZSV uit Aalten. Volgende week mag de trotse lijstaanvoerder het opnemen tegen die andere ploeg uit Aalten: AD’69. De jongens hebben op karakter deze wedstrijd over de streep getrokken. Goed gedaan!