46'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 2e klasse 13

8 oktober 2016 11:00

Opstelling

We zijn vier wedstrijden onderweg in de 2e klasse, en langzaam maar zeker wordt ook in deze competitie een duidelijk verschil zichtbaar tussen de onderste en bovenste ploegen. Op sportcomplex ’t Oerseveld trad de JO11-1 aan tegen AD’69 uit Aalten, een ploeg die in de onderste regionen van de competitie staat. Desondanks werd er van tevoren gewaarschuwd voor onderschatting. Mick was na een blessure weer inzetbaar en stond ook gewoon op doel. Met hem stonden de volgende namen in de basisopstelling: Mick Derksen; Noah van Hal, Silas Immink, Louis Tomasyan; Dirk Slutter, Jory Verhey; Sevki Nohut. Op de bank begonnen de ‘oldies’ Max te Lintum en Ties Smeitink.

Ondanks de waarschuwingen vooraf begon het elftal toch in de ‘relaxmodus’ aan het duel. Er was wel veel balbezit, maar het balletje ging in een te laag tempo rond om ook echt kansen te creëren tegen het goed georganiseerde AD. Balverlies zorgde ervoor dat ook de eerste grote kans voor de gasten was, maar Silas kon nog net op tijd zijn foutje herstellen. Hierna leek de ‘Boys’ wakker en begon het elftal te voetballen. In de 12e minuut viel het openingsdoelpunt. Jory tikte de bal na een goede aanval breed, waarna Dirk de bal het laatste zetje gaf: 1-0! Niet veel later wist Dirk ook de score te verdubbelen, want hij schoot in de 16e minuut binnen op aangeven van Sevki: 2-0! Na het slordige begin hoopten de trainers op meer rust in het elftal, maar al snel viel de aansluitingstreffer van de gasten. In de 19e minuut kregen zij een corner, die door Louis ongelukkig in eigen doel werd geschoten: 2-1. Vlak voor rust werd er toch nog een verschil gemaakt door de rood-wit-blauwen. Ties, die in de wissel begon, schoot in de 23e minuut en in de 25e minuut twee keer raak na een assist van Dirk en de tweede assist van Sevki: 3-1 en 4-1! Een geruststellende voorsprong bij rust.

Een minuut na rust wist Ties alweer zijn derde hattrick in vijf competitiewedstrijden te scoren. Noah gaf de bal goed voor, en Ties schoot de bal in de 26e minuut simpel in het doel: 5-1! Het verzet van de gasten was daarmee verbroken, en de JO11-1 kon vrijuit blijven voetballen. In de 32e minuut wist Jory na een afstandschot, zijn specialiteit, de score verder uit te breiden: 6-1! De honger naar doelpunten was daarmee nog niet gestild. Het team bleef naar hartenlust aanvallen, en kreeg in de 36e minuut een strafschop na een overtreding. Vaste penaltynemer Silas kwam ook nu weer naar voren vanuit de verdediging, maar schoot zijn penalty iets te ver naar de hoek. De bal belandde op de paal, sprong terug in het veld en belandde via Noah voor de voeten van Max. Hij tikte de bal simpel in het doel: 7-1! Nog helemaal beduusd van de ‘flipperkastgoal’ kregen de gasten alweer het volgende doelpunt om de oren. Het was de 37e minuut toen Ties de bal kon onderscheppen en mee kon geven aan Noah, hij schoot vervolgens hard en droog raak: 8-1! In het laatste kwart van de wedstrijd schakelde de ‘Boys’ een tandje terug, maar er werd nog wel eenmaal gescoord.  Max sloop als een ware sluipschutter vanuit de verdediging mee naar voren, en wist bij de tweede paal een voorzet van Ties binnen te prikken: 9-1!

Na deze ruime overwinning blijft de JO11-1 nog steeds aan kop in de 2e klasse. AZSV blijft ons echter op de hielen zitten door ook maar te blijven winnen. We zullen scherp moeten blijven tot en met het eind van het seizoen. Ga zo door mannen!