Silas Immink (penalty)

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 2e klasse 13

12 oktober 2016 18:30

Opstelling Ulftse Boys JO11-1

Vanwege de aanstaande herfstvakantie en afwezigheid van een aantal spelers op zaterdag 15 oktober, werd de wedstrijd van koploper Ulftse Boys JO11-1 op bezoek bij FC Trias JO11-3 al op woensdag 12 oktober gespeeld. Nadat alle jongens uiteindelijk verzameld waren, vertrokken we vol goede moed naar Winterswijk. Met de informatie die we als trainers hadden dachten we goed op Trias in te kunnen spelen met de volgende opstelling: Mick Derksen; Silas Immink, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Noah van Hal, Ties Smeitink; Sevki Nohut. Dirk Slutter en Jory Verhey kregen even rust en begonnen op de bank. Na een korte, maar scherpe, warming-up begonnen de jongens om 18:35 uur aan hun wedstrijd in het 'mini-stadion' op Sportpark ’t Huitinkveld.

Zo scherp als de warming-up was, zo slap was het begin van de trotse Ulftse koploper. Vooraf werd er nog gewaarschuwd dat er niet gedacht moest worden dat er zomaar even van Trias, de nummer negen van de competitie, gewonnen zou worden. Toch kregen de gastheren veel te veel ruimte om te voetballen, werd er helemaal niet kort gedekt en wisten de Ulftse aanvallers de bal totaal niet in hun bezit te houden. De thuisploeg stond goed georganiseerd en de koploper wist slechts met enkele afstandschoten gevaarlijk te worden. Aan de andere kant moest doelman Mick een aantal keer handelend optreden na een goede Winterswijkse aanval. Er werd aan Ulftse zijde gewisseld, maar ook de wissels konden de terechte voorsprong voor de thuisploeg niet voorkomen. Na een mooie aanval belandde de bal in de 14e minuut voor de voeten van één van de aanvallers die met links in de lange hoek wist te scoren: 1-0. De ‘Boys’ probeerden zich na deze tegenslag te herstellen en creëerden enkele kansen via onder andere invallers Dirk en Jory. In één aanval dachten beide jongens de gelijkmaker te scoren, maar twee keer stond de paal een doelpunt in de weg. Aan de andere kant wist de thuisploeg na een messcherpe counter in de 22e minuut de score verder uit te breiden: 2-0. Net op het moment dat beide ploegen al met hun gedachten al bij de rust zaten, kon Jory met een afstandschot de aansluitingstreffer maken: 2-1!

Pas in de tweede helft toonden de ‘Boys’ hun ware gezicht en speelden ze als echte koplopers. De bal ging in hoog tempo van voet naar voet, en de toeschouwers werden getrakteerd op een aantal fantastische aanvallen. Bij één van die aanvallen zag de laatste man van de thuisploeg geen andere keuze dan Dirk te vloeren, en de bal ging vlak na rust op de stip. Na de misser tegen AD’69 wist Silas zijn penalty nu, in de 27e minuut, wel te benutten: 2-2! Het spel golfde daarna lange tijd in hoog tempo op en neer. Beide ploegen speelden vol op de overwinning en gaven daarbij soms achterin veel ruimte weg. Aan Ulftse kant miste Ties een aantal 100% kansen om zijn team de overwinning te bezorgen. Bij de grootste mogelijkheid vergat hij af te leggen op Sevki, die de bal zo voor het intikken had. In de stormachtige slotfase waren de grootste kansen voor Trias, maar werd het doel niet meer gevonden waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Het gelijkspel is het eerste puntverlies voor Ulftse Boys JO11-1. Door een slap begin en gemiste kansen doen we onszelf tekort. FC Trias heeft ons een goede les geleerd en scherp gemaakt voor de komende wedstrijden. Wij zijn trots hoe jullie vochten na de achterstand!