Hannink, G.J.C.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Twee dagen na de zware wedstrijd in en tegen Kilder, stond er voor Ulftse Boys alweer een wedstrijd op het programma. In het kader van de Achterhoek Cup werd er op ’t Oerseveld gespeeld tegen Halle, dat uitkomt in de 5e klasse C. Vorig seizoen troffen de teams elkaar ook al in de beker, er werd toen gespeeld in Halle en het knotsgekke duel eindigde in een 5-5 gelijkspel. Deze avond begon de ‘Boys’ met de volgende opstelling: Jaap Bouman; Jules Branswyck, Jordy Schepers, Michael Melissen, Jesse Rijntjes; Dion Robben, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Harm Keuben en Rik Perloy. Op de bank zaten Chiel Gerritsen, Thom Wassink, Jean-Pierre Luciana en jeugdspelers Wouter Kok en Omar Osman.

De rood-wit-blauwen begonnen goed aan het duel, en wisten al snel de tegenstander onder druk te zetten. Nadat de eerste dreigende momenten door de gasten werden overleefd, was het in de 11e minuut wel raak. Rick Bannink ging goed door aan de rechterkant, zette de bal hard en laag voor en zag zijn voorzet via een speler van Halle in het doel rollen: 1-0. Er leek niets aan de hand voor de gastheren, maar plots was het weer gelijk. In de 18e minuut kwam de vijfdeklasser voor het eerst in de buurt van Jaap Bouman, en direct wist het elftal te scoren: 1-1. Al snel kon de ‘Boys’ terugkomen in hun eigen spel, en het duurde dan ook niet lang voor de thuisclub weer een voorsprong te pakken had. In de 23e minuut, vijf minuten na de gelijkmaker, kwam Ulftse Boys voor de tweede keer op voorsprong. Caz de Ruyter scoorde met geweldig geplaatst afstandschot: 2-1. De controle die het elftal leek te hebben verdween plotseling in de laatste tien minuten voor rust. Halle scoorde in de 36e minuut met een intikker na een verdedigingsfout bij de thuisploeg: 2-2. Alsof het nog niet genoeg was, straften de bezoekers in de 41e minuut ook een nieuwe fout achterin af. Na verkeerd wegwerken van de bal werd er geschoten en gescoord van buiten het strafschopgebied: 2-3.

Deze treffers voor rust zorgde voor een stevig praatje in de rust, en alle kopjes werden weer even scherp gezet voor de tweede helft. De inbreng van Chiel Gerritsen en het debuut van Omar Osman na de rust zorgde voor verfrissing binnen het elftal, en de ‘Boys’ schoot dan ook uit de startblokken. Er werd stevig druk gezet en al in de 52e minuut werd de stand gelijk getrokken. Na een mooi solo door de defensie van Halle rondde Roel Gebbinck rustig af: 3-3. Deze treffer gaf rust en er werd soms weer ouderwets ‘tikkie-takkie’ voetbal gespeeld. Het werd uiteindelijk erop en erover voor het elftal van trainer Patrick Visser. Niet lang na de gelijkmaker was het andermaal Roel Gebbinck die scoorde. In de 55e minuut werd hij met een listig passje gevonden door Rik Perloy en hij rondde hard en bekwaam af: 4-3. Na de dubbele wissel (Thom Wassink en Wouter Kok kwamen in de ploeg) ging het elftal verder met swingen en scoorde het elftal nog drie keer. In de 66e minuut schoot Halle voor de tweede keer in eigen doel en in de 68e minuut maakte Roel Gebbinck zijn hattrick compleet na een assist van Thom Wassink: 5-3 en 6-3. Na enkele gemiste kansen was het slotakkoord in de 91e minuut voor Thom Wassink, hij schoot hard binnen na een goede aanval: 7-3.

Het eerste duel in de Achterhoek Cup leverde zo na een slechte eerste helft, toch een overwinning op. Wij hopen iedereen zondag om 14:00 uur in Beek te zien, wanneer wij daar aan zullen treden en zullen spelen om de koppositie tegen ’t Peeske. Tot dan!