Meekes, N.G.A.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Nadat Ulftse Boys dinsdag 27 september op eigen veld de eerste wedstrijd in de Achterhoek Cup met 7-3 had gewonnen van Halle, stond op dinsdag 25 oktober het tweede groepsduel op het programma. Het was een mooi affiche, want hoofdklasser Sportclub Silvolde kwam op bezoek op Sportcomplex ’t Oerseveld. De gasten begonnen de wedstrijd in de sterkst mogelijke opstelling, en dus stonden de meest bekende namen van de hoofdklasser allemaal in de basis. Ook Ulftse Boys begon zo sterk mogelijk aan de wedstrijd, en dat deed het met de volgende spelers: Hidde Vinkenvleugel; Geert Althoff, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank zaten Dirk Siemes, Dion Robben, Jules Branswyck, Marijn van den Heuvel, Omar Osman en Jaap Bouman.

Vanaf het moment dat de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd had gefloten, was de hoofdklasser de baas op het veld. Ze lieten de bal snel rond gaan, zochten via korte combinaties de ruimte en lieten de thuisploeg alle hoeken van het veld zien. Al gauw wisten de bezoekers het overwicht ook in doelpunten uit te drukken. Na een voorzet mocht de spits in de 4e minuut bij de tweede paal binnentikken: 0-1. De Silvoldenaren kregen vleugels van de vroege voorsprong en bleven de ‘tricolores’ onder druk zetten. Het duurde dan ook niet lang voor de gasten hun voorsprong wisten te verdubbelen. Na een kort één-tweetje wist de rechtsvoor met een diagonaal schot in de 8e minuut te scoren: 0-2. Om een afstraffing te voorkomen moest de ‘Boys’ uit een ander vaatje tappen, en dat deden ze. Langzaam maar zeker kwam het elftal meer in de wedstrijd en wist het via de snelheid voorin enkele speldenprikjes uit te delen. In de 32e minuut, toen Silvolde de touwtjes wat liet vieren, sloegen de Ulftenaren toe. Nadat Jean-Pierre Luciana goed doorging, belandde de afvallende bal bij Roel Gebbinck die zich niet bedacht en in één keer van grote afstand de aansluitingstreffer binnenschoot: 1-2. Vlak voor rust kreeg Ulftse Boys dé kans om op gelijke hoogte te komen. Na een prima counter via Jochem Robben en Rik Perloy gleed Roel Gebbinck echter uit vlak voordat hij met de bal op het Silvoldse doel af kon.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Hidde Vinkenvleugel. De hoofdklasser wist de vierdeklasser constant onder druk te houden en achteruit te drukken. Ondanks de vele mogelijkheden die de zwart-witten nog kregen viel er nog maar één treffer te noteren. Na een corner in de 51e minuut ontstond er een ouderwetse scrimmage voor het Ulftse doel. Uiteindelijk werd de bal van dichtbij binnengeschoten en werd de wedstrijd daarmee beslist: 1-3. In de resterende tijd werden er nog genoeg kansen gecreërd, probeerde de ‘Boys’ er af en toe met een counter uit te komen en werd de schade beperkt gehouden.

Het elftal van trainer Patrick Visser leed zo een nederlaag waar wel mee geleefd kon worden. In het begin had het team moeite met het hoge tempo, maar het knokte zich knap terug in de wedstrijd en hield de score beperkt. Wij willen het publiek bedanken voor hun komst. Zondag spelen we om 14:00 uur thuis tegen VIOD uit Doetinchem, en hopen we de eerste periodetitel in de 4e klasse D te pakken. Tot dan!