42'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 2e klasse 13

29 oktober 2016 11:00

Opstelling

Na de mooie bekeroverwinning op eersteklasser VVG’25 JO11-1 van vorige week stond voor de jongens van de JO11-1 deze week weer een competitiewedstrijd op het programma. FC Winterswijk kwam met de JO11-2 richting Ulft om daar de strijd aan te gaan. Het was een team met rare uitslagen, want grote overwinningen en nederlagen wisselen elkaar af bij de tegenstander van vandaag. De ‘Boys’ zelf wilde zich herstellen van het eerste puntverlies in de competitie in de vorige wedstrijd tegen FC Trias. We hebben een sterk team, en met alleen maar goede spelers was het dus lastig voor de trainers om hun opstelling te bepalen. Uiteindelijk begonnen de rood-wit-blauwen in de volgende opstelling: Mick Derksen; Noah van Hal, Silas Immink, Louis Tomasyan; Dirk Slutter, Ties Smeitink; Jory Verhey. Spits Sevki Nohut en verdediger Max te Lintum begonnen hierdoor even op de bank.

De eerste paar minuten leek het alsof het elftal nog even wakker moest worden, en de thuisploeg had dan ook de hulp van FC Winterswijk nodig om los te komen in het duel. In de 5e minuut zorgde de verdediger van de gasten met een te harde terugspeelbal voor de Ulftse voorsprong: 1-0! Vanaf dat moment ging het hard met de koploper, en lieten ze aan het publiek zien hoe goed ze kunnen voetballen. In de 8e minuut werd de score door Ties verdubbeld, nadat hij binnenschoot op aangeven van Louis: 2-0! Drie minuten later was het weer hetzelfde concept. Een bal kwam via Louis weer bij Ties die in de 11e minuut opnieuw niet al te veel moeite had om de doelman te passeren: 3-0! Een hattrick binnen het kwartier was een feit toen Dirk in de 13e minuut met een prima steekbal Ties één-op-één zette met de keeper en weer wist te score: 4-0! Langzaam maar zeker werd het telraam erbij gepakt op Sportcomplex ’t Oerseveld, want dit kon wel eens een hele grote uitslag worden. In de 16e minuut liet ook Dirk zich met een doelpunt gelden, hij schoot hard binnen na een assist van Max: 5-0! Nog voor de rust wist Ties zijn doelpuntenaantal deze wedstrijd te verhogen naar vijf. In de 19e minuut wist hij namelijk de bal simpel in te tikken na een goede actie van Max, en in de 23e minuut scoorde hij met een vlammend afstandschot na een assist van onze keeper Mick: 6-0 en 7-0!  FC Winterswijk kwam er niet aan te pas en was blij met de rust.

Als er bij de trainers van de gasten nog enigszins hoop was op herstel, dan werd deze een minuut na rust al teniet gedaan door Dirk. Na een mooi hoge voorzet van invaller Sevki nam hij de bal op de borst aan en schoot hij in de 26e minuut van grote afstand binnen: 8-0! Heel even leek de Ulftse storm te gaan liggen, maar daar kwam alweer verandering in toen Jory in de 31e minuut op aangeven van Dirk ook zijn doelpuntje wist mee te pikken: 9-0! Het was daarna niet de vraag óf de dubbele cijfers werden gehaald, maar wanneer. Dat gebeurde na een mooie solo van Max in de 34e minuut: 10-0! Het telraam stopte uiteindelijk bij twaalf, want Louis en Jory wisten met een afstandschot in de 40e en 42e minuut ook nog het net te vinden: 11-0 en 12-0!

De jongens hebben het vandaag weer prima gedaan, en hebben laten zien dat ze niet voor niets bovenaan staan in deze klasse. Er werd goed gecombineerd, en de honger naar doelpunten werd beloond met een hoge score voor de ‘Boys’. Volgende week gaan we in Gaanderen op bezoek bij de nummer vier van de competitie, de JO11-2 van VVG’25.