5 november 2016 8:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys JO11-1

Twee weken nadat de JO11-1 van Ulftse Boys eersteklasser VVG’25 JO11-1 met een 7-0 overwinning uit het bekertoernooi had geknikkerd, moesten de ‘Boys’ opnieuw tegen VVG’25. Ditmaal werd er gespeeld in Gaanderen, en was de JO11-2, dat vierde staat bij ons in de competitie, de tegenstander. Vooraf werd gewaakt voor onderschatting van deze jongens, en gingen we ervoor om de mooie 12-0 zege van vorige week tegen FC Winterswijk een passend vervolg te geven. Dat wilden we gaan doen in de volgende opstelling: Mick Derksen; Noah van Hal, Max te Lintum, Jory Verhey; Dirk Slutter, Ties Smeitink; Sevki Nohut. Onze verdedigers Silas Immink en Louis Tomasyan begonnen op de bank, en zouden later in het duel invallen.

Na een wat aftastend begin van beide ploegen, was het thuisploeg VVG’25 die het eerst echt lekker in de wedstrijd kwam. De Ulftse koploper had moeite met het spel van de jonge spelers van de gastheren, en het was dan ook de thuisploeg die de eerste echte mogelijkheden kreeg. Mick stond echter scherp als altijd te keepen, en hield de aanvallers met enkele prima reddingen van scoren af. De ‘Boys’ beet na deze eerste kansen meer van zich af en creëerden ook hun eerste kansen. Ties was echter nog niet helemaal wakker op deze vroege ochtend en schoot de bal naast. Na een klein kwartier spelen kregen de rood-wit-blauwen binnen een minuut drie kansen om de score te openen, maar Ties en Dirk vonden de paal en lat. In de rebound werd het goede schot van Sevki daarna nog maar net overgetikt door de doelman van de thuisploeg. Uit het niets viel even later de openingstreffer voor VVG. Er werd te makkelijk een corner weggegeven, en uit die corner wist de thuisploeg in de 17e minuut met een fantastische omhaal de score te openen: 1-0. Na het tegendoelpunt kon de ‘Boys’ voor rust niet meer van zich afbijten en zocht het na vijfentwintig minuten de kleedkamer op met een achterstand.

In de tweede helft werd het voetbal er van beide ploegen niet echt beter op. Het werd voornamelijk een gevecht op het middenveld, zonder dat er echt grote kansen ontstonden. Lange tijd leek het er ook op dat de teams er geen spektakel meer van konden maken, maar dat veranderde in de laatste tien minuten volledig. Thuisploeg VVG zocht de aanval om het duel te beslissen, maar uit een messcherpe counter wist de Ulftse koploper de gelijkmaker te maken. Jory onderschepte goed de bal, gaf een lange bal op Ties die het sprintduel met zijn tegenstander won en in de 40e minuut heel rustig de gelijkmaker binnenschoof: 1-1! Het juichen was voor de JO11-1 en de toeschouwers echter van korte duur, want niet veel later werd er voor de tweede keer niet scherp verdedigd bij een hoekschop. Dit keer kon in de 43e minuut bij de tweede paal ongehinderd binnen worden getikt en stond de thuisploeg weer op voorsprong: 2-1. Na een onrustige slotfase wist Dirk in de 47e minuut uit een scrimmage een hele belangrijke gelijkmaker te maken: 2-2.

Doordat er nog maar net een puntje werd gepakt, en concurrent AZSV weer wist te winnen, hebben we nu nog maar één punt voorsprong op de nummer twee en ook nog eens een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week spelen we de topper tegen AZSV, en de winnaar van dat duel zal een belangrijke stap zetten richting het kampioenschap in deze 2e klasse!