12 november 2016 8:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys JO11-1

Na het puntverlies van Ulftse Boys JO11-1 vorige week op bezoek bij VVG’25, staat op zaterdag 12 november de topper in deze 2e klasse tegen AZSV JO11-2 op het programma. De Ulftenaren zijn nog steeds de koploper van de competitie, maar de Aaltenaren zijn ons op één punt genaderd en hebben ook nog een wedstrijd in te halen. Al onze jongens zijn van tevoren al scherp en mogen het vandaag laten zien aan de vele ouders uit Aalten en Ulft. Zelfs het lokale AZSV TV is aanwezig om de wedstrijd te filmen. Om 08:30 uur staan de volgende jongens aan de aftrap: Mick Derksen; Noah van Hal, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Dirk Slutter, Ties Smeitink; Jory Verhey. Als wissel begonnen Silas Immink en Sevki, maar die zouden als echte strijders invallen.

De rood-witten uit Aalten begon super scherp aan de wedstrijd, en kregen al binnen tien minuten drie grote kansen om de score voor eigen publiek te openen. De eerste mogelijkheid werd echter naast geschoten, de tweede hield Mick geweldig tegen en de derde kans belandde op de paal. Een oude voetbalwet kwam daarna bovendrijven: “Als je zelf de kansen niet maakt, doet de tegenstander het wel…”. De eerste keer dat de ‘Boys’ voor het doel kwamen, was het namelijk gelijk raak. Ties begon in de 12e minuut aan een solo, zag zijn schot geblokt worden, maar Jory was er als de kippen bij om de openingstreffer binnen te tikken: 0-1! AZSV leek een beetje van slag, en het duurde dan ook niet lang voor de score verdubbeld werd. In de 18e minuut belandde de bal na een geweldige steekpass van Dirk voor de voeten van Ties die de keeper omspeelde en binnenschoot: 0-2! Heel even was daarna de concentratie weg, en meteen wist de thuisploeg hiervan te profiteren en de aansluitingstreffer in de 20e minuut binnen te prikken: 1-2. Nog voor de rust was de marge van twee weer hersteld. Na een pass van Noah nam Ties goed aan, draaide weg bij zijn tegenstander en tikte de bal in de 23e minuut langs de doelman op: 1-3!

De ranja was nog maar nauwelijks op, of de Ulftse motor draaide alweer op volle toeren. Het team zette met zijn allen geweldig druk, waardoor Ties op het middenveld de bal kon veroveren en aan een solo kon beginnen. Deze besloot hij met een prachtige goal in de 26e minuut: 1-4! Een tijdje werd er toen wel fel gespeeld, maar ontstonden er geen grote kansen. In de 40e minuut viel vervolgens de beslissing. Na een goede hoekschop van Max tikte Sevki de bal voor de voeten van Ties die hard binnenschoot: 1-5. Een grote kans werd daarna nog gemist, maar in de 47e minuut viel dan toch nog één Ulftse treffer. Het zou er één worden van ongekende schoonheid. Max had een heerlijke solo in huis, ging voor de kaats met Dirk en schoot, na nog een mannetje uitgekapt te hebben, hard en hoog raak: 1-6! Het doelpunt van de thuisploeg in de 48e minuut, een onhoudbaar schot, was daarna alleen nog voor de statistieken: 2-6.

Grote compliment van ons als trainers voor de jongens vandaag. Ze combineerden en scoorden er lustig op los en streden voor elke meter! Door deze overwinning hebben we weer vier punten voorsprong, met nog wel een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week spelen we thuis tegen SC Varsseveld JO11-2. De samenvatting van de wedstrijd, gemaakt door de mensen van AZSV TV, is hieronder te vinden. Super bedankt voor de mooie beelden!