Assist: Jory Verhey

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 2e klasse 13

19 november 2016 11:00

Opstelling

Op zaterdag 19 november stond, een week na de mooie overwinning op concurrent AZSV, het competitieduel met hekkensluiter Varsseveld JO11-2 op het programma. Op Sportcomplex ’t Oerseveld moest het team van trainers Dion Robben en Ingo van Hal de volgende stap zetten op weg naar het kampioenschap in deze 2e klasse. Vooraf werd nog gewaarschuwd voor onderschatting na het gelijke spel tegen Varsseveld JO11-1 in de beker, maar dit bleek achteraf totaal onnodig. De thuisploeg begon in de volgende opstelling aan het duel: Mick Derksen; Noah van Hal, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Dirk Slutter, Ties Smeitink; Sevki Nohut. In het begin van de wedstrijd zaten Jory Verhey en Silas Immink even op de bank.

Al gauw liet het team zien dat er vandaag voor de bezoekers niets te halen viel. In een onrustige openingsfase was het Ties die na een scrimmage in de 2e minuut voor het eerste doelpunt van de ochtend zorgde: 1-0! Niet veel later werd de score ook direct verdubbeld, toen Noah besloot van grote afstand op doel te schieten. De bal werd van richting veranderd en dus werd de voorsprong door een eigen doelpunt in de 5e minuut uitgebreid: 2-0! Heel even nam het team wat gas terug, maar vanaf de 13e minuut drukte het team het gaspedaal weer vol in. In deze minuut legde Dirk de bal na een mooie aanval breed op Sevki die de bal simpel binnen kon schuiven: 3-0! Niet veel later, in de 16e minuut, wist Ties zijn doelpuntenaantal verder op te schroeven door uit een hoekschop van Max met het hoofd te scoren: 4-0! Varsseveld had niets in te brengen tegen het snelle spel van de thuisploeg, en moest vrezen voor een enorme afstraffing. De vijfde treffer was een kopie van de derde. Dirk legde de bal in de 18e minuut weer breed, en weer was het Sevki die raak schoot: 5-0! Alsof het nog niet genoeg was, maakt Sevki nog voor rust zijn hattrick door op aangeven van Ties in de 21e minuut de bal binnen te tikken: 6-0! Voor rust vielen er nog twee van de thuisploeg te noteren. In de 23e en 25e minuut stond Dirk op de goede plek om de bal twee keer binnen te tikken: 7-0 en 8-0!

Een afstraffing was het dus al bij rust, en de thuisploeg had zichzelf ten doel gesteld om in de tweede helft de ‘nul’ te houden en minimaal tot tien doelpunten te komen. Beide doelen zouden achteraf gezien gehaald worden. In de 30e minuut maakte Max, na al twee keer een assist te hebben gegeven, op aangeven van Sevki met een hard en hoog schot de volgende treffer: 9-0! De bezoekers leken daarna iets in de wedstrijd te groeien, maar moesten uiteindelijk toch nog een aantal treffers incasseren. De tien doelpunten werden vervolgens gehaald, nadat Sevki raak schoot na een assist van Noah: 10-0! In de laatste tien minuut gaf het team nog één keer vol gas en wist he nog driemaal te scoren. In de 41e, 43e en 47e minuut waren het tweemaal Jory en Ties die de eindstand bepaalden met een intikker, een afstandschot en een schot van dichtbij: 11-0, 12-0 en 13-0!

De Ulftse hogesnelheidstrein raast door deze monsterzege in hoog tempo door richting het kampioenschap in deze 2e klasse. Volgende week is Longa’30 JO11-2 in de thuiswedstrijd het eindstation van dit traject. Bij winst op die ploeg is de JO11-1 van de ‘Boys’ verzekerd van het kampioenschap. Kom dus met zoveel mogelijk mensen en moedig de jongens aan!