Onder 11, JO11-1, Groep 1 1 JO11 -distrct 2

22 oktober 2016 11:00

Keke Peters

Opstelling

Nadat er in de herfstvakantie twee keer met een klein groepje spelers werd getraind, waren alle spelers gelukkig weer terug op zaterdag 22 oktober. Die dag stond voor de JO11-1 van Ulftse Boys de eerste ronde van de knock-outfase van de beker op het programma. Die hadden ze bereikt door knap bovenaan te eindigen in een poule met Varsseveld, Zelos (beiden een eersteklasser) en DZSV (een tweedeklasser). De loting had uitgewezen dat het team weer hun borst nat kon maken, want de JO11-1 van VVG’25 kwam op bezoek op Sportcomplex ’t Oerseveld. Die ploeg stond in de middenmoot van de eerste klasse. In de volgende opstelling traden de Ulftenaren aan: Mick Derksen; Silas Immink, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Dirk Slutter, Jory Verhey; Sevki Nohut. Vakantiegangers Ties Smeitink en Noah van Hal begonnen als wissels aan het duel.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het bekerduel. Het balletje ging rustig rond, en er werden bijna geen kansen gecreëerd in het eerste deel van de wedstrijd. De ploegen stonden goed georganiseerd, al liet de ‘Boys’ af en toe enkele steekjes vallen doordat centrale verdediger Max iets te snel door wilde stappen. Die kleine foutjes werden dan gelukkig vaak opgelost door Silas die weer eens ijzersterk speelde. Aan de andere kant probeerden Jory en Dirk het met enkele afstandschoten, maar die werden simpel gepakt door de Gaanderense doelman. Na enkele wissels werd de thuisploeg iets dreigender, en kreeg het in de 17e minuut de verdiende voorsprong. Noah verdedigde goed naar voren, wist Ties in twee pogingen te bereiken en hij rondde af met een knap schot in de lange hoek: 1-0! In het vervolg van de eerste helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar lieten de twee keepers geen bal meer door. Een kleine voorsprong bij rust was het resultaat.

In de tweede helften gingen alle remmen los en schoten de gastheren uit de startblokken. In de 27e minuut wist het de voorsprong dan ook te verdubbelen. Na een goede actie en voorzet van Ties, hoefde Jory de bal alleen nog maar in het doel te tikken: 2-0! Na dit doelpunt gingen de gasten met nog maar één verdediger spelen, maar daarmee gooiden ze achterin alle deuren wagenwijd open. Na strakke voorzet vanaf de linkerkant schoot een VVG-verdediger de bal in de 35e minuut ongelukkig in eigen doel: 3-0! De wedstrijd was hierna beslist en de ‘Boys’ zou alleen maar verder uitlopen. In de kluts wist Ties de bal in de 37e minuut terug te leggen op Max, die verwoestend uithaalde en scoorde: 4-0! Niet veel later, in de 39e minuut, wist ook spits Sevki zijn doelpunt mee te pikken. Na de vierde assist van Ties kon hij de bal hard binnen schieten: 5-0! Het ontbrak de thuisploeg vervolgens niet aan geluk bij het volgende doelpunt. Na een pass van Silas besloot Dirk in de 44e minuut om van grote afstand uit te halen, en via een stuiter vloog de bal vervolgens in het doel: 6-0! Het slotakkoord was voor Sevki, die in de 47e minuut simpel binnen kon tikken na een assist van Dirk: 7-0! In de slotfase voorkwam de goede Gaanderense doelman een grotere nederlaag.

Door deze prachtige overwinning op een goede eersteklasser gaat Ulftse Boys JO11-1 weer een ronde verder in het bekertoernooi. Wanneer en tegen wie we daarin gaan spelen horen we later in dit seizoen. Wij als trainers zijn trots op de het goede samenspel in, met name, de tweede helft en zijn trots dat we echt als team de ‘nul’ hebben gehouden. Ga zo door ‘Boys’!