48'
... (schot)

3 december 2016 10:00

Opstelling

Nadat vorige week in het laatste competitieduel met Longa’30 het kampioenschap van de 2e Klasse werd binnengehaald, stond op zaterdag 3 december een oefenwedstrijd op het programma tegen VIOD JO11-2. Zij zijn in de 3e Klasse ongeslagen kampioen geworden, en dus promoveren. De oefenwedstrijd werd ingepland om de jongens extra voor te bereiden op de bekerclash van volgende week zaterdag tegen AZSV JO11-1, de nummer twee van de najaarscompetitie in de 1e Klasse. Op Sportcomplex ’t Oerseveld begonnen de volgende namen in de basis: Mick Derksen; Silas Immink, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Noah van Hal, Jory Verhey; Sevki Nohut. Topscorers Ties Smeitink en Dirk Slutter begonnen als wissel.

Beide ploegen waren aan het begin van de wedstrijd een beetje afwachtend aan het kijken hoe hun tegenstander van vandaag zou gaan spelen. Beide ploegen hadden immers in hun eigen competitie geen wedstrijd verloren, en waren dus op hun hoede om een eerste nederlaag te voorkomen. Toch was het al gauw de thuisploeg die op voorsprong kwam. Spits Sevki begon in de 5e minuut aan een mooie solo en wist deze ook zelf af te ronden: 1-0! VIOD leek even van slag door het tegendoelpunt en de ‘Boys’ wist in een paar minuten kans op kan te creëren om de voorsprong uit te breiden, dit werd echter niet gedaan. De enige kans van VIOD voor rust, een afstandschot, werd eenvoudig door doelman Mick gepakt.

In de tweede helft viel er meer spektakel te beleven. Vlak na rust, in de 27e minuut, verdubbelde Dirk de voorsprong na een assist van Max: 2-0! Om nog maar eens te onderstrepen dat de eerste periode na rust vaak de beste fase van de wedstrijd is van dit team, werd de score nog verder vergroot. Het was Jory die met een mooie solo, en een prima afronding, in de 31e minuut verder opschroefde: 3-0! Vanaf de aftrap van VIOD werd de bal direct weer afgepakt door Jory, die met één pass Ties in de 32e minuut vrij voor de keeper wist te zetten. Zo’n kans hoef je hem niet te geven en, zoals zo vaak, schoof hij de bal dan ook rustig langs de keeper in het doel: 4-0! Hierna ging het tempo een beetje naar beneden, werd het gaspedaal losgelaten en lieten we VIOD te veel voetballen. Dit werd door de derdeklasser afgestraft met een tegendoelpunt in de 34e minuut: 4-1. De rood-wit-blauwen leken er niet echt wakker van te liggen, en bleven het rustig aan doen. De gasten daarentegen lieten zich steeds vaker voor het doel van Mick zien, en werden sterker en sterker. Dit resulteerde in de 43e minuut in een volgend doelpunt, omdat Mick het antwoord schuldig moest blijven op een schot: 4-2. De ‘Boys’ leken met hun koppies al bij het eindsignaal te zijn, want in de 48e minuut wisten de Doetinchemmers zelfs de aansluitingstreffer nog te maken: 4-3. In de absolute slotfase vielen er geen noemenswaardige kansen meer te noteren, waardoor de JO11-1 ook deze oefenwedstrijd winnen af kon sluiten.

Aanstaande week gaan we op het trainen de puntjes op de ‘i’ zetten, en ons klaarmaken voor een mooi voetbalweekend op zaterdag 10 en zondag 11 december. Op zaterdag spelen we om 11:00 uur op ’t Oerseveld de bekerkraker in de 3e ronde tegen AZSV JO11-1. Wij hopen ook dan weer op zoveel mogelijk steun langs de lijn. Op zondag 11 december zullen we de eerste seizoenshelft afsluiten op een toernooi, georganiseerd door Arnhemse Boys.