Jory Verhey (intikker)

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 1e klasse 14

8 april 2017 8:30

Opstelling Ulftse Boys JO11-1

Nadat Ulftse Boys JO11-1 de maand april vorige week zaterdag begon met een knappe 4-2 thuisoverwinning op RKZVC JO11-1, stond een week later weer de volgende wedstrijd op het programma in de 1e Klasse. In speelronde 6 moest het op bezoek in Hengelo, bij Pax JO11-1 dat met zes punten uit vijf wedstrijden op de tiende plaats in de competitie staat. Onze tegenstander moeten we echter niet onderschatten, want ze begonnen fantastisch aan de competitie met twee overwinningen. Alle jongens hadden twee keer scherp getraind, dus het was voor trainers Dion Robben en Ingo van Hal lastig om een keuze te maken wie er in de basis zouden beginnen. Uiteindelijk begon de ‘Boys’ met de volgende zeven namen: Mick Derksen; Silas Immink, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Ties Smeitink; Noah van Hal en Dirk Slutter. In de wissel begonnen Jory Verhey en Sevki Nohut.

Waar de ‘Boys’ de afgelopen wedstrijden regelmatig slap aan de wedstrijd begon, startte het deze keer juist fantastisch. Ondanks het vroege tijdstip waren ze ontzettend scherp, en werd de tegenstander al vroeg onder druk gezet. Het goede begin werd in de 7e minuut bekroond met de openingstreffer. Een corner van Noah werd door Ties, volledig vrijstaand, keihard binnengekopt: 0-1! In de minuten die volgden werden de nodige kansen gemist door onder andere Ties en Noah. Zoals we inmiddels ook weten scoort de tegenstander dan juist wel bij de eerste de beste kans. Een mooi schot vloog in de 15e minuut achter Mick het doel in: 1-1. Gelukkig wisten de jongens zich hierna weer te herpakken, en kwamen ze vlak voor rust verdiend op voorsprong. De goed ingevallen Sevki ging in de 22e minuut op de doelman af, legde de bal breed en bood zo Dirk een niet te missen kans: 1-2! Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft was er van die heerlijke felheid weinig meer over. Ballen werden simpel ingeleverd en de rood-wit-blauwen kwamen niet meer onder de druk vandaan. Het was dan ook logisch dat in de 28e minuut de thuisploeg alweer langszij kwam met een intikker: 2-2. De overmacht die de ‘Boys’ in de eerste helft zowel op het veld als op het scorebord had, was in de 36e minuut volledig verdwenen. Na een mooi één-tweetje van de Pax-aanvallers stond één van de twee vrij voor doelman Mick en werd er rustig binnengeschoten: 3-2. Nog niet vaak dit seizoen hadden trainers Dion Robben en Ingo van Hal de ploeg zo aangeslagen gezien in een wedstrijd. De jongens wisten niet wat hen overkwam na zo’n goede eerste helft. Diezelfde jongens lieten gelukkig daarna ook zien dat het al echt kleine mannetjes aan het worden zijn. Als echte mannen vochten ze zich namelijk terug in de wedstrijd. Na een pass van Louis in de 40e minuut schoot Sevki hard en hoog raak, en beloonde zichzelf voor een goede wedstrijd 3-3! Na een mooie solo in de 43e minuut keken de bezoekers echter toch weer tegen een achterstand aan: 4-3. Met het laatste beetje kracht persten de jongens er een slotoffensief uit. Dat werd in de 47e minuut beloond met een intikker van Jory: 4-4!

Zoals te lezen was, was het een wedstrijd met twee kanten. Een geweldige eerste helft, waarin werd nagelaten met een ruime voorsprong te gaan rusten, werd gevolgd door een zwakke tweede helft. Door te vechten als leeuwen werd er gelukkig nog een verdiend punt gepakt en handhaven we ons op de tweede plek. Een groot compliment voor de strijdlust van onze krijgers. Volgende week wacht weer een zware wedstrijd, thuis tegen Varsseveld.