KSV 1 (zon)

29 januari 2017 14:15

G. Scheffer

Opstelling

Op zondag 29 januari stond voor het eerste elftal van Ulftse Boys de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. Het ging om een oefenwedstrijd tegen KSV Vragender die gespeeld zou worden in Groenlo op het kunstgras bij SV Grol. Tegenstander KSV komt uit in de 4e klasse C en staat daarin in de middenmoot. Muhammed Aras, overgekomen van SDOUC, zou in dit duel zijn officieuze debuut maken voor de ‘Boys’. Hij mag het komende half jaar alleen oefenwedstrijden spelen voor het eerste, omdat hij nog niet speelgerechtigd is. De volgende namen stonden om 14:00 uur aan de aftrap in Groenlo: Hidde Vinkenvleugel; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Jochem Robben, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Wisselspelers waren Jaap Bouman, Dirk Siemes, Jules Branswyck, Dion Robben, Caz de Ruyter, Michael Melissen en Muhammed Aras.

De eerste minuten na de winterstop moesten beide ploegen er duidelijk nog even inkomen, en lukte het beide ploegen niet om grote kansen te creëren. Na een minuut of tien was het de ‘Boys’ dat iets beter in de wedstrijd kwam, en ook een veldoverwicht kreeg. Dit resulteerde in enkele kleine mogelijkheden voor onder andere Rik Perloy en Roel Gebbinck. Achterin was de Ulftse formatie nog niet altijd even scherp, waardoor de spelers van KSV af en toe gevaarlijk konden counteren. In de 23e minuut viel dan toch de openingstreffer voor de rood-wit-blauwen. Aan het einde van een mooie aanval zette Caz de Ruyter een één-tweetje op, kreeg de bal terug van Roel Gebbinck, omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel: 1-0. Die voorsprong was na een half uur echter alweer ongedaan gemaakt door KSV. In de 30e minuut kreeg een KSV-aanvaller een vrije doortocht richting Hidde Vinkenvleugel, omdat een ‘Boys’-verdediger uitgleed, en schoot hij de bal hard en hoog achter de doelman: 1-1. Nog voor de spelers van KSV uitgejuicht waren, lag de bal bij hen alweer in het netje. Een eerste schot op doel werd nog geblokt, maar in de rebound schoot Jean-Pierre Luciana met een droge knal in de 31e minuut weer op voorsprong: 2-1. Veel meer gebeurde er niet voor rust, en dus gingen de Ulftenaren met een kleine voorsprong de rust in.

In de tweede helft mocht de basisopstelling nog een kwartiertje meespelen, alvorens een groot deel van hen werd vervangen door de wisselspelers. Het niveau ging echter de gehele tweede helft niet meer omhoog en echt grote kansen werden er door de ‘Boys’ ook niet meer gecreëerd. Aan de andere kant kwam KSV wel iets beter in de wedstrijd, en beloonde het zichzelf in de 67e minuut met de gelijkmaker. Een lage voorzet van de rechtsbuiten werd simpel binnengetikt door de spits: 2-2. Tot overmaat van ramp wist de ploeg uit Vragender in de 80e minuut zelfs nog op voorsprong te komen. Na weer een voorzet van de rechterkant kwam de bal terecht bij de linksbuiten, die met een schot in de lange hoek het net vond: 2-3.

Ulftse Boys komt met deze 2-3 nederlaag dus slecht uit de winterstop, en zal volgende week aan de bak moeten als de competitie weer gaat beginnen. We spelen dan, zondag 5 februari, om 14:00 uur de lastige uitwedstrijd tegen RKPSC in Pannerden. De thuiswedstrijd eindigde in een 5-2 overwinning voor de mannen van trainer Patrick Visser. Tot volgende week!