3 - 0

Ulftse Boys JO9-3G

Onder 9 zaterdag, JO9-4, 5e klasse 39

4 maart 2017 8:30

Vandaag begonnen we met een uitwedstrijd tegen Etten JO9-1 aan de competitie in de 5e klasse. De voortekenen waren helaas al niet goed. Job moest zich vanochtend wegens ziekte afmelden. Daarnaast kwamen er twee kinderen te laat, waardoor we later moesten vertrekken en vrij weinig tijd hadden.

In de eerste helft leek het erop dat de kinderen dezelfde instelling hadden als tijdens de training van afgelopen donderdag. De meeste kinderen hadden het hoofd niet echt bij de wedstrijd, duels werden niet gewonnen en we kwamen daardoor niet veel van onze eigen helft af.

De resulteerde in een 3-0 achterstand bij rust. Tijdens de rust hebben we de kinderen aangegeven dat het niet erg is om achter te staan, maar wel de manier waarop. Ze kunnen namelijk beter. Daarbij hebben we gewezen naar de wedstrijd van twee weken geleden tegen OBW. Die wedstrijd hebben ze erg goed gevoetbald en werd er ook strijd geleverd.

In de tweede helft zagen we daar iets van terug. Er werden meer duels gewonnen en we kwamen meer op de helft van Etten. Echte kansen leverde dat overigens niet veel op. Etten had ook nog enkele kansen, maar die werden niet omgezet in een doelpunt.

Daardoor werd de ruststand ook de eindstand. Na de wedstrijd de kinderen een compliment gegeven voor inzet in de tweede helft. Al met al een leerzame wedstrijd. De komende week weer lekker trainen en op naar de volgende wedstrijd tegen Terborg JO9-2.