JO9-3 verliest van fysiek sterke tegenstander

Datum

18 maart 2017 9:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag begonnen we zonder Donna (afgestaan aan JO9-4) aan de wedstrijd. Voor de wedstrijd hebben we de kinderen meegegeven dat ze net zo moesten voetballen als vorige week, maar het werd aan het begin van de wedstrijd al duidelijk dat Longa een maatje te groot was. Enkele fysiek sterke jongens met een goed schot maakten het verschil. Daar konden wij in de eerste helft weinig tegenover stellen. Het leek alsof de kinderen overdonderd waren.

Duels werden niet aangegaan, waardoor Longa regelmatig vrij baan kreeg richting ons doel. Het werd al snel 0-3, waarna Job een mooie kans kreeg. Hij ging alleen op het doel af, maar schoot helaas recht op de keeper. Het was aan onze keeper Emy, die enkele uitstekende reddingen had, te danken dat het bij rust 0-7 was. In de rust hebben we de kinderen gezegd dat het niet erg is om te verliezen, maar dat we het Longa wel erg makkelijk maakten. Daarbij hebben we nogmaals gewezen naar de wedstrijd van vorige week waar dat wel werd gedaan.

Mooi om te zien dat ze het de tweede helft hebben opgepakt. Er werden meer duels gewonnen en we kwamen er vaker uit. Dat resulteerde ook nog in een doelpunt. Daan veroverde op het middenveld goed de bal, speelde naar Job die alleen op de keeper af kon. Deze keer schoot bij de bal netjes binnen. Longa scoorde nog drie keer, waardoor de eindstand op 1-10 kwam. We hebben de kinderen de complimenten gegeven voor hun inzet in de tweede helft.