FC Dinxperlo 1 (zon)

1 - 3

Mannen, 1, 4e klasse C

22 oktober 2017 14:30

Op zondag 22 oktober stond de lastige uitwedstrijd tegen het gedegradeerde Dinxperlo op het programma. Dinxperlo was de ploeg in vorm met negen punten uit de laatste drie wedstrijden, terwijl Ulftse Boys slechts één punt wist te sprokkelen uit de laatste drie wedstrijden. Voor de Ulftenaren was het belangrijk de rug te rechten na de pijnlijke nederlaag in Megchelen vorige week, het liefst met een overwinning op Sportpark ’t Wellink. De opstelling waar trainer Patrick Visser mee startte tegen Dinxperlo was als volgt: Jaap Bouman, Geert Althoff, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes , Caz de Ruyter, Jordy Schepers, Koen Hunting, Muhammed Aras, Stefan Mijnen en Rik Perloy. De reservebank bestond uit de volgende spelers: Rick Bannink, Jochem Robben, Harm Keuben, Sid Mecking en Hidde Vinkenvleugel.

De Boys begonnen energiek aan de wedstrijd, wat al snel leidde tot de 0-1. Een schot van spits Stefan Mijnen belandde plots voor de voeten de mee opgekomen Geert Althoff, die de bal via de keeper in het doel werkte en daarmee zijn tweede treffer van dit seizoen maakte. Daarna was het vooral Dinxperlo wat in balbezit was, zonder echt gevaarlijk te zijn. De Ulftse formatie stond goed georganiseerd en liet de thuisploeg voetballen. Na een kwart wedstrijd te hebben gevoetbald kregen de Ulftenaren een vrije trap op een meter of 25 van de goal, de perfecte plek voor een knal van Stefan Mijnen. Helaas voor de uitploeg spatte zijn knal uiteen op de lat. Dinxperlo bleek wakker geschud en werd steeds gevaarlijker, de paal werd geraakt na een schot van Ramon Radstaak en de uitstekend keepende Jaap Bouman reageerde attent op een schot van dichtbij. Vlak voor rust leek de uitploeg de voorsprong te verdubbelen nadat Stefan Mijnen een vrije trap doorkopte over de Dinxperlose doelman Massop. Het doelpunt werd echter afgekeurd nadat scheidsrechter Vries een overtreding van Ulftse Boys had gezien. Zo gingen beide ploegen met 0-1 de kleedkamer in na een zeer vermakelijke eerste helft.

In de rust bleef Jordy Schepers in de kleedkamer achter en werd hij vervangen door Rick Bannink, die na een lange blessure zijn rentree maakte. Dat de thuisploeg fris de kleedkamer uit kwam was al snel duidelijk, want net als tegen Megchelen viel er vlak na rust een tegentreffer. Na een splijtende pass werd de vlugge Radstaak bereikt, die oog in oog met de doelman Jaap Bouman niet faalde en de gelijkmaker binnen knalde: 1-1. Daarna nam de druk van de thuisploeg alleen maar toe, wat leidde tot scrimmages en chaos in het zestienmetergebied. Een kleine tien minuten later kregen de bezoekers uit Ulft een vrije trap aan de zijkant, de perfecte plek om hem in te draaien. Caz de Ruyter legde de bal panklaar op het hoofd van de kopsterke Chiel Gerritsen. Zijn poging kon worden gekeerd door de Dinxperlose doelman, maar spits Stefan Mijnen reageerde attent en kon de rebound binnenkoppen. Hij zette zo de bezoekers weer op voorsprong: 1-2. Na dit doelpunt ging het spel op en neer, en regende het mogelijkheden aan beide kanten. De doelman van de thuisploeg hield er veel ballen uit. Ook doelman Jaap Bouman was sterk in de lucht en maakte alle vijandelijke voorzetten gedurende de hele wedstrijd onschadelijk. Twintig minuten voor tijd pareerde de Ulftse doelman een schot van dichtbij met zijn voeten nadat hij snel van de lijn af kwam. De klasse van de teruggekeerde Rick Bannink bleek gelijk belangrijk, want hij stuurde met een perfecte steekbal de snelle Muhammed Aras weg. Die bleef in een één-tegen-één duel met de doelman ijzig koel, en verschalkte dezelfde doelman met een heerlijke stift: 1-3. Na de inbreng van Jochem Robben en Harm Keuben werden beide mannen nog gevaarlijk, maar konden zij de voorsprong niet vergroten.

Zo wonnen de bezoekers uit Ulft een vermakelijke wedstrijd met 1-3 van Dinxperlo en wint de Ulftse club haar tweede wedstrijd van dit seizoen. Wij willen de supporters bedanken voor hun steun in Dinxperlo. Volgende week zondag probeert het team van trainer Patrick Visser deze lijn door te trekken in de thuiswedstrijd tegen KSH, dit duel start om 14:00 uur. Tot dan!