Ulftse Boys revancheert zich met overwinning op KSV Vragender

Datum

19 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na een vrije speelronde stond de wedstrijd tegen de gasten uit Vragender op het programma. Voor de Ulftenaren was het van belang de rug te rechten na de afstraffing in Borculo. KSV zou ook getergd zijn om te winnen na een nipte nederlaag in en tegen Eibergen. De opstelling van de boys kende een aantal wijzigingen, want omdat Caz de Ruyter ziek was kreeg Jochem Robben een plek op het middenveld. De opstelling was als volgt: Jaap Bouman, Geert Althoff, Thom Wassink, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes, Koen Hunting, Rick Bannink, Jochem Robben, Rik Perloy en tot slot Jean-Pierre Luciana.

Het begin van de thuisploeg was redelijk, je kon in het spel terug zien dat ze de 3 punten in Ulft wilden houden. De uitploeg loerde via de lange bal op de counter. Zo leidde het eerste gevaar van de gasten ook gelijk tot de openingstreffer, in de 11e minuut werd de rechtsbuiten weggestuurd met een steekbal vanaf de zijkant. Oog in oog met Jaap Bouman werd het schot half gepareerd waarna de rebound op knullige wijze via via in eigen goal gewerkt werd door Chiel Gerritsen. De thuisploeg leek niet erg aangeslagen en repareerde de schade tien minuten later.. Rick Bannink speelde Luciana aan op ‘randje 16’, de buitenspeler draaide weg, haalde vanuit een lastige hoek verwoestend uit en passeerde de doelman van de gasten uit Vragender. Na de gelijkmaker volgde een periode van veel balverlies en veel overtredingen. Twee van die overtredingen werden gemaakt door Thom Wassink, en beide keren werd hij op de bon geslingerd. Daardoor kon de thuisploeg al na 35 minuten met tien man verder. Dit leek de ‘Boys’ echter alleen maar een boost te geven. Zo probeerde Rik Perloy het eens van ruim 25 meter en knalde de bal in de bovenhoek. Een opsteker voor de thuisploeg zo vlak voor rust.

Na rust bleven de Ulftenaren de bovenliggende partij,  het speloverwicht leidde tien minuten na rust voor de 3-1. Rik Perloy werd op snelheid weggestuurd en was net iets eerder dan de goalie van de uitploeg bij de bal en met een geplaatste schuiver in de verre hoek maakte hij zijn tweede goal van de middag. Een aantal minuten later kwam Rik Perloy vanaf de linkerkant naar binnen en verraste de doelman met een schot in de korte hoek, zo maakte hij zijn derde treffer van de middag en bracht de stand op 4-1 met nog een halfuur te spelen. Een aantal kansjes volgden over en weer zonder dat er echt groot gevaar was. Toch wisten de gasten de stand nog op 4-2 te brengen nadat Jaap Bouman gepasseerd werd toen een speler vrij voor de goal kwam en makkelijk binnen kon schieten. De mannen uit Vragender gingen voor een stunt wat zorgde voor veel ruimte voor Ulftse Boys. Deze ruimte werd goed benut door Jochem Robben die de doelman passeerde en de ingevallen Harm Keuben inspeelde, helaas raakte Keuben de bal finaal verkeerd en wist hij de bal naast het doel te krijgen. De uitploeg werd in de slotfase nog één keer gevaarlijk via een bal op de paal in de slotfase, maar tot meer gevaar leidde het niet.

Zo won Ulftse Boys een goede wedstrijd tegen KSV met 4-2. Waardoor het de rug rechtte na de afstraffing in Borculo, en staat het door deze overwinning weer in het linker rijtje. Aankomende week staat de thuiswedstrijd tegen het tegenvallende Mariënvelde op het programma, en hopen de Ulftenaren de drie punten in eigen huis te houden om zo opnieuw een goed resultaat neer te zetten.