5 - 0

Marienveld 1 (zon)

Mannen, 1, 4e klasse C

26 november 2017 14:00

Op zondag 26 november stond de wedstrijd tegen Marienveld op het programma. Deze ploeg is Ulftse Boys in de beker al eens eerder tegen gekomen dit seizoen. Dit liep niet zo goed af en er werd met 3-1 verloren. Dus het was tijd voor revanche. Na de overwinning van vorige week op KSV Vragender is het nu van belang om de goede reeks voor de nieuwe periode vast te houden. Tom Wassink was geschorst dus moest Patrick Visser met een andere verdediger beginnen en dat was Jochem Robben. De opstelling: Jaap Bouman, Jochem Robben, Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Jordy Schepers, Jesse Rijntjes, Koen Hunting, Caz de Ruyter, Rick Bannink, Rik Perloy en Jean-Pierre Luciana. Wisselspelers waren Harm Keuben, Stefan Mijnen, Mike Klinkhamer, Okan Cadir en Hidde Vinkenvleugel.

Het begin van de wedstrijd was voor beide ploegen lastig. Het veld lag er niet heel goed bij en het weer zat ook niet mee. Het had de afgelopen dagen al veel geregent en op zondag bleef het regenen. Na een paar kansjes over en weer was het Jean-Pierre Luciano die in de 42e minuut voor de 1-0 zorgde. Hij werd weggestuurd door Rik Perloy en kwam voorbij de keeper. Een goal die voor de boys op het juiste moment kwam. Zo gingen de ploegen de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong voor Ulftse Boys.

Echter begon het in de rust nog harder te regenen, de scheids liep het veld op om het nogmaals te beoordelen, en oordeelde dat het zo niet verder kon. Op dit moment zaten beiden ploegen in de kleedkamers en de mannen van Mariënveld vonden het wel goed zo. De mannen van Ulftse Boys niet en die probeerde de scheids over te halen om de wedstrijd af te maken. Toen kwam er ineens een idee om verder te voetballen op het tweede veld. De scheids vond dit goed en nadat hij het veld goed had gekeurd ging de tweede helft verder op veld 2.

De tweede helft begon net zo als dat de eerste helft was geëindigd, Ulftse Boys scoorde namelijk vlak na rust dankzij een schot van Caz de Ruyter. Deze werd van richting veranderd en de keeper was kansloos en het stond 2-0. Hierbij zakte het geloof van Marienveld weg en Ulftse Boys had de wedstrijd onder controle. In de 64e minuut scoorde Koen Hunting uit een mooie vrije trap en de stand werd 3-0. Marienveld had nog één goede kans had uit een corner, maar Jaap Bouwman was alert en kon de kopbal tegenhouden. In de 71e minuut scoorde Jean-Pierre Luciano zijn tweede van de middag en bracht de stand naar 4-0. In de 90e minuut scoorde invaller Stefan Mijnen, na een goede pass van Rik Perloy, de 5-0.

Zo werd de einstand bepaald op 5-0 en boekte Ulftse Boys een prima resultaat op Marienveld. Dankzij de overwinning vindt Ulftse Boys weer aansluiting met de top-5 en beginnen ze goed aan de tweede periode. De volgende wedstrijd die op het programma staat is tegen SVBV Barchem. De Boys kunnen de goede reeks vasthouden en goede zaken doen voor de tweede periode.