FC Eibergen 1

1 - 1

Mannen, 1, 4e klasse C

18 februari 2018 14:00

Zondag 18 februari stond een belangrijke wedstrijd in de tweede periode voor Ulftse Boys op het programma: de uitwedstrijd tegen FC Eibergen. Thuis tegen Eibergen werd aan het begin van het seizoen met 0-0 gelijk gespeeld. Na de nederlaag uit bij Reunië is Ulftse Boys nog ongeslagen, dit willen ze graag zo vasthouden met het oog op de tweede periode. Ulftse Boys en Eibergen hadden voor de wedstrijd allebei 23 punten en stonden daarmee op een gezamenlijke derde plaats. De opstelling is als volgt: Jaap Bouwman; Jochem Robben, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Koen Hunting, Rick Bannink, Caz de Ruyter; Rik Perloy, Harm Keuben en Jean-Pierre Luciana.

De openingfase was voor Eibergen. Ze begonnen feller dan Ulftse Boys en dit leverde in de eerste minuut al meteen een kans op. De spits van Eibergen werd diep gestuurd en Jaap was te laat. Gelukkig was Tom er optijd en kon een vroege tegengoal voorkomen worden. Na negen minuten was er de eerste kans voor Ulftse Boys. Jean-Pierre Luciana schoot net voorlangs nadat hij met een goede actie zelf die kans wist te creëren. Dit was één van de spaarzame kansen van de ‘Boys’ in de eerste helft. In de 17e minuut kwam de Ulftse formatie goed weg nadat de openingstreffer van de thuisploeg werd afgekeurd. Eibergen werd steeds gevaarlijker en de grootste kans kwam na een onterechte corner, deze werd op de paal gekopt. Niet veel later ging het alsnog mis. Na slecht uitverdedingen van Ulftse Boys werden ze hard afgestraft en kwam in de 37e minuut de voorsprong voor Eibergen op het bord te staan: 1-0. Vlak voor rust wist Jaap in een één-tegen-één situatie met een geweldige redding Ulftse Boys te behoeden voor een grotere achterstand. In dezelfde minuut volgde nog een grote kans, maar weer wist Jaap redding te brengen. Om met een goed resultaat naar huis te gaan moet het spel in de tweede helft echt beter.

De tweede helft begon met een wissel. Geert Althoff kwam erin en Harm Keuben ging naar de kant. Ulfste Boys kwam een stuk beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft. Dit leidde in de 55e minuut tot een penalty. Na een goede steekbal van Caz de Ruyter werd Jean-Pierre Luciano één-op-één met de keeper gezet. Op het moment dat hij wilde schieten wordt hij in de rug geduwd, en geeft de scheidsrechter een terechte penalty. Chiel komt naar voren om de strafschop te nemen, schiet hem slecht in en geeft de keeper de kans de strafschop klemvast te pakken. Daarmee verzuimde de ‘Boys’ om al vroeg in de tweede helft de gelijkmaker te maken. De thuisploeg kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar zonder echte kansen te creëren bleef de Ulftse ploeg de bovenliggende partij in de tweede helft. De grootste kansen waren voor de gastheren, want met een kopbal op de lat en een schot op het dak van het doel waren zij dichtbij het uitbreiden van hun voorsprong. In de 82e minuut kreeg Ulftse Boys een vrije trap op ongeveer vijfentwintig meter. De net ingevallen Stefan Mijnen ging samen met Koen Hunting achter de bal staan, en zorgde daarmee voor verwarring bij de doelman. Uiteindelijk was het Stefan zelf die de vrije trap nam en deze op geweldige wijze achter de Eibergse doelman schoot: 1-1. In de tien minuten die nog zouden volgen kreeg Ulftse Boys nog mogelijkheden op de overwinning met enkele schoten. Daarnaast werd Jochem Robben door het midden weggestoken, maar werd hij afgevlagd door de grensrechter die voor de zoveelste keer zijn vlag omhoog stak.

Door het 1-1 gelijkspel verspilt Ulftse Boys twee dure punten in de strijd om de tweede periode. Het blijft daarin wel ongeslagen en op een eerste plek staan, maar Reunie heeft twee punten en twee wedstrijden minder, en kan dus nog over de ‘Boys’ heen. Volgende week wacht op het eigen Oerseveld een thuiswedstrijd tegen SP Rekken. Een ploeg waartegen we dit seizoen nog niet hebben gespeeld, maar waarvan gewonnen zal moeten worden om nog kans te maken op de tweede periode en mee te blijven doen in de top-drie van de ranglijst. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Tot dan!